Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Υποψηφιότητα για την προεδρία από τον Αθανάσιο Ζούπα

εστειλε επιστολη στα μελη του συλλόγου

Δεύτερη υποψηφιότητα ,έγινε γνωστή και επίσημα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Ο Β' Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ζούπας με επιστολή του στα μέλη του συλλόγου γνωστοποίησε την απόφασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επικείμενες εκλογές.

Να θυμίσομυε πως προ εβδομάδων ο Τάκης Παπαδόπουλος , Α' Αντιπρόεδρος , κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του συλλόγου. 

ο νυν προέδρος Νίκος Παπάκος δεν έχει δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στην επιστολή του ο Αθανάσιος Ζούπας σημειώνει: 

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που έλαβα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

 Αποτέλεσε έκπληξη, ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση για μένα, ότι οι συνάδελφοί μου με τιμούσαν κάθε φορά και περισσότερο. Σε κάθε εκλογή όλο και περισσότεροι συνάδελφοι με εμπιστεύονταν.

 Αυτήν την τιμή προσπαθούσα να την ανταποδώσω στους συναδέλφους μου, εργαζόμενος σκληρά από την θέση που είχα κάθε φορά στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  με αποκορύφωμα την τριετία 2011-14 κατά την οποία  κατείχα την απαιτητική θέση του  Γενικού Γραμματέα.

  Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τη θέση μου για προσωπική προβολή ή την απολαβή κάποιου προσωπικού οφέλους. Αντίθετα δεν ταλαντεύτηκα ούτε μία στιγμή να θυσιάσω το προσωπικό μου όφελος, όταν αυτό ήταν αντίθετο με την θέση που υπηρετούσα.

 Σε όλα τα θέματα και για όλα τα ζητήματα  ήμουν δυναμικά παρών και δεν δίστασα να συγκρουστώ με οποιονδήποτε, υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους μου.

 Αυτά δεν αποτελούν δική μου εκτίμηση. Είναι η πραγματικότητα την οποία μπορούν να  σας την επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έβλεπαν από κοντά τα πράγματα καθώς και όλοι οι συνάδελφοι με τους οποίους είχα την τύχη να συνθητεύσω στα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια.  

  Αγαπητοί συνάδελφοι οικογενειακοί λόγοι μέχρι τον Ιούλιο με εμπόδιζαν να αποφασίσω με σιγουριά τι θα κάνω στις επικείμενες εκλογές. Όμως από τα τέλη Ιουλίου έχω πάρει την απόφασή μου. Άποψή μου ήταν ότι δεν έπρεπε για το καλό του Συλλόγου και την ομόνοια μεταξύ μας να μπούμε σε μία μαραθώνια εκλογική περίοδο.

Ακόμα και αν μου έχει στοιχίσει αυτό, πάλι αυτό θα έκανα.

 Όμως τώρα θεωρώ ότι θα πρέπει να  ανακοινώσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για να υπηρετήσω τους συναδέλφους μου την επόμενη τετραετία από την τιμητική θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Πατρών.

 Ανεξάρτητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2017, με αυτήν την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν, όλα αυτά τα χρόνια .

                                                                           Με σεβασμό και εκτίμηση

                                                                                 Αθανάσιος Ζούπας

 

Διαβάστε επίσης