Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ τη Δευτέρα – Συναντήσεις με Τσίπρα, Τσακαλώτο, Χουλιαράκη

μία ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα (25.09.2017) ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία ημέρα μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα έχει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Οι συναντήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας στις 13:15 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 15.00 μ.μ. την Δευτέρα. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι οι κκ. Χουλιαράκης και Ντάισελμπλουμ θα είναι στις 18.15 ομιλητές στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, του οποίου η θητεία λήγει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018, αναμένεται να επισημάνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα μακροοικονομικά της χώρας και να ζητήσει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Νταισελμπλουμ αναμένεται να παραπέμψει σε πρότερη απόφαση του Eurogroup ότι θα ληφθούν μέτρα, αν κριθεί απαραίτητο, προς το τέλος του προγράμματος.