Ένοπλο ζευγάρι άνοιξε πέντε σπίτια στο ίδιο χωριό

Δράμα:

Οπλισμένοι με δυο πιστόλια κρότου και 47 φυσίγγια ήταν ένας 38χρονος και η 41χρονη σύντροφός του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους σε χωριό της Δράμας, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που εξιχνίασαν πέντε διαρρήξεις σε σπίτια στην κοινότητα Ξηροπόταμο.


Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στην ταυτοποίηση του ζευγαριού για τις εισβολές στα σπίτια του χωριού, που είχαν γίνει από την Πρωτομαγιά ως την περασμένη Πέμπτη, με συνολική λεία μετρητά ύψους 1.500 ευρώ, χρυσαφικά, κοσμήματα, 16 ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, τρία κινητά, ακόμη και είδη οικιακής χρήσης.

Στο σπίτι των δραστών βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ένας γεμιστήρας και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και τέσσερις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και επτά κινητά που δεν προέρχονταν από τις συγκεκριμένες κλοπές και ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες. Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.