Πύρινη κόλαση στην Ηλεία - Στις φλόγες η Μάκιστος - Ολοζώντανος ο εφιάλτης του 2007 -Κατσιφάρας: Ενισχύονται τα εναέρια μέσα-Καλύτερη η εικόνα των μετώπων το βράδυ ΝΕΟΤΕΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.31: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Μάκιστος. «Δεν θα έλεγα πως απειλείται η κοινότητα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, κατά τον κ. Γεωργιόπουλο, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Επίσης, είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».

Για την κατάσβεση και των τριών μετώπων επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 60 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18.56: Όπωβς δήλωσε στο tempo24.news ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην περιοχή κάνουν ρίψεις τέσσερα Πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ενισχύονται τώρα από δύο ελικόπτερα. Πρόσθεσε δε οτι το πιο δύσκολο σημείο της πυρκαγιάς είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μακίστου καθώς οι φλόγες (όπως έχει γράψει νωρίτερα το tempo24.news) έχουν πλησιάσει στα σπίτια

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Μακίστου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά λαμβάνει διαστάσεις σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Προς την περιοχή κινούνται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νεότερη ενημέρωση

Σε πυκνούς καπνούς πνίγεται το χωριό της Μακίστου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι.

Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην καούν σπίτια.

Ολοζώντανος ο εφιάλτης του 2007 στην μαρτυρική Μάκιστο.

ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης