Μεξικό: Αγωνία για 12χρονο κοριτσάκι θαμμένο ζωντανό στα ερείπια σχολείου

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα τελευταία 24ωρα τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες στην Πόλη του Μεξικού, εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στο σχολείο Enrique Rebsamen το οποίο κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ καταπλακώνοντας δεκάδες μαθητές. 


Στο μεταξύ, ο τραγικός απολογισμός του καταστροφικού σεισμού - του πιο φονικού των τελευταίων 32 ετών - ολοένα και αυξάνεται με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 237 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε 1900. Το τελευταίο 24ωρο 50 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από γκρεμισμένα κτίρια, τόσο στην πόλη του Μεξικού όσο και σε γειτονικές περιοχές, με κάθε ώρα που περνά να λιγοστεύει τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι. 

Τουλάχιστον 21 παιδιά και τέσσερις ενήλικες βρήκαν τραγικό θάνατο στο σχολείο Rebsamen, στα νότια της πόλης του Μεξικού, ενώ από την ώρα του σεισμού έχουν διασωθεί από τα ερείπια 11 μαθητές και αγνοούνται 30 ακόμη. 
Πριν από 15 περίπου ώρες, στο σχολείο που αποτελεί πλέον επίκεντρο της τραγωδίας εντοπίστηκε ζωντανό ένα 12χρονο κοριτσάκι, γνωστό μόνο με το όνομα Φρίντα Σοφία, ωστόσο δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατός ο απεγκλωβισμός της. 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, διασώστες είδαν το χέρι της μικρής να προεξέχει από τα συντρίμμια και, όταν ρώτησαν αν είναι ζωντανή, εκείνη κούνησε τα δάχτυλά της. Στη συνέχεια η μικρή μπόρεσε να μιλήσει στους διασώστες και τους αποκάλυψε πως κοντά της υπάρχουν άλλα δυο παιδιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει εάν είναι ζωντανά ή όχι. Στη συνέχεια, μετά από νέα κατάρρευση τοίχου στο συγκεκριμένο σημείο η επικοινωνία με τη μικρή διακόπηκε και πλέον οι διασώστες πασχίζουν εναγωνίως να εντοπίσουν το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται.


 «Υπάρχει ένα κορίτσι που είναι ζωντανό εκεί, είμαστε σχεδόν σίγουροι γι’ αυτό. Αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πώς να φθάσουμε κοντά της», δήλωσε στο Televisa ο ναύαρχος Χοσέ Λουίς Βεργκάρα. «Οι ώρες που πέρασαν λιγοστεύουν τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανό ή καλά στην υγεία του το πρόσωπο που μπορεί να είναι παγιδευμένο», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε επίσης