Αμαλιάδα: Επίθεση στο σπίτι του αντιδημάρχου

άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην συρόμενη καγκελόπορτα της αυλής και στο εσωτερικό της

το στόχαστρο φαίνεται πώς έχουν βάλει άγνωστοι τον αντιδήμαρχο Ήλιδας Νώντα Παναγιωτόπουλο, καθώς χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε δολιοφθορά στην αυλή του σπιτιού του.

Ειδικότερα, άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην συρόμενη καγκελόπορτα της αυλής και στο εσωτερικό της αυλής, προξενώντας φθορές.

Το περιστατικό εκτιμάται ότι έγινε μεταξύ 4 με 5 χθες τα ξημερώματα, καθώς γαύγιζαν επίμονα τα σκυλιά και παρά το γεγονός ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος άνοιξε την πόρτα εκείνη την ώρα δεν αντιλήφθηκε κάποιον στην αυλή. Εκ του αποτελέσματος βέβαια εκτίμησε στην πορεία ότι ο δράστης ή οι δράστες της δολιοφθοράς κινήθηκαν πεζοί για να μην προκληθεί θόρυβος.

Αφήνει αιχμές

Το τι είχε συμβεί έγινε αντιληπτό στις 7:30 το πρωί και εν συνεχεία ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Ωστόσο, ο ίδιος προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το περιστατικό, αφού έπεσε θύμα δολιοφθοράς για δεύτερη φορά και μάλιστα τόσο την προηγούμενη όσο και χθες είχε δικαστήριο με τους προέδρους των Σωματείων της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας.

Το πρώτο περιστατικό δολιοφθοράς είχε σημειωθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017, όταν άγνωστοι είχαν πετάξει αυγά στο αυτοκίνητο της γυναίκας του. Εκείνη την ημέρα επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση με κατηγορούμενους τους τρεις προέδρους των Σωματείων της λαϊκής αγοράς, μετά τα γνωστά επεισόδια που είχαν γίνει στον χώρο της λαϊκής και την μήνυση που έχει υποβάλλει σε βάρος τους ο αντιδήμαρχος για παράνομη βία και αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου δημοτικού χώρου. Τότε η εκδίκαση αναβλήθηκε και είχε προσδιοριστεί για χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, ωστόσο και πάλι αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου 2018 λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι σχετίζονται τα περιστατικά μεταξύ τους και σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Συνδυάζω το περιστατικό της δολιοφθοράς με την εκδίκαση της μήνυσης που έχω κάνει κατά των προέδρων των Σωματείων της λαϊκής αγοράς, γιατί τότε είχαν σφραγίσει τις πόρτες της λαϊκής και υπέβαλα μήνυση. Έχω βάσιμες υπόνοιες ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβονται αυτοί οι κύριοι ή υποκινούν άλλους. Εγώ δεν είχα ποτέ διαφορές με κανέναν, γι’ αυτό και στην μήνυση που κατέθεσα ανέφερα και τις επιφυλάξεις μου γι’ αυτούς τους κυρίους και τους καλώ δημόσια να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες. Τέτοιες ενέργειες είναι ενέργειες δειλίας και τραμπουκισμοί. Αν μου συμβεί κάτι παρόμοιο τους καθιστώ υπεύθυνους».

Διαβάστε επίσης