Τριήμερο πένθος στο Μεξικό - Η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται

Αγωνία στο κόκκινο έξω από το σχολείο που κατέρρευσε από τα 7,1 Ρίχτερ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στο σχολείο Enrique Rébsamen, στην Πόλη του Μεξικού, το οποίο κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 παιδιά και πέντε ενήλικους. Πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μία 13χρονη μαθήτρια πιστεύεται πως είναι ζωντανή και έχει βρει καταφύγιο κάτω από ένα τραπέζι, σύμφωνα με το BBC.

Το σχολείο είναι ένα μόνο από τα δεκάδες κτίρια που ισοπεδώθηκαν από την ισχυρή δόνηση και οι νεκροί φτάνουν μέχρι στιγμής τους 230. Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει κηρύξει τριήμερο πένθος στη χώρα.

Καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για δεύτερη νύχτα, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο σχολείο Enrique Rébsamen. Με τους γονείς να είναι συγκεντρωμένοι, περιμένοντας αγωνιωδώς κάποιο νέο για τα παιδιά τους, ένας εθελοντής της πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε με θερμικό σκάνερ εντόπισε επιζώντες ανάμεσα σε δύο πλάκες τσιμέντου. «Είναι ζωντανοί! Ζωντανοί!» φώναξε

«Κάποιος χτύπησε πολλές φορές έναν τοίχο, ένας άλλος απάντησε σε οπτικά σήματα με μία λάμπα» εξήγησε.

Μια μητέρα, στέκεται κοντά και περιμένει κάποιο νέο για την 7χρονη κόρη της. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον πόνο μου αυτή τη στιγμή» είπε στους δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 500 στρατιώτες μαζί με 200 αστυνομικούς εργάζονται στο σημείο, καλώντας συχνά το πλήθος να σωπάσει, καθώς αναζητούν ήχους ζωής μέσα στα συντρίμμια.

Μέχρι χθες, 52 άνθρωποι είχαν διασωθεί μέσα από ερείπια στην Πόλη του Μεξικού, η οποία έχει τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων σε όλο το Μεξικό.

Διαβάστε επίσης