Run Greece Πάτρας 2017: Το μαζικότερο αθλητικό γεγονός

εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Ο αγώνας Δρόμου Run Greece της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στην Πάτρα θα είναι το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός όλων των ετών και για όλα τα αθλήματα, που οργανώθηκε εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.  Από το ρυθμό των εγγραφών στον Αγώνα είναι προφανές ότι ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών θα είναι γεγονός στη φετινή διοργάνωση.

 

Α.  ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ RUNGREECE

  Επειδή το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, με πρωτεργάτη τις σοβαρές και άρτια οργανωμένες σχετικές εκδηλώσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ομοσπονδία του Στίβου προχωρά από φέτος στη δημιουργία ενός νέου αγώνα του ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE, που είναι ένας αγώνας 3χλμ. σε δημόσια οδό με επίσημη ονομασία "ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3χλμ ERGO", ο οποίος θα διεξάγεται στην Αθήνα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης του ετήσιου Μαραθωνίου Αθήνας, την δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα έχει σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο.

  Στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι κάτοικοι της σχετικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει η Πόλη διεξαγωγής εκάστου αγώνα RUN GREECE για διάστημα μεγαλύτερο (ή τουλάχιστο) των 12 μηνών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα της πόλης (υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση).

2. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του ΤΕΛΙΚΟΥ RGR, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου του έτους διεξαγωγής του.

3. Να έχουν καταταγεί σε θέση πρόκρισης, ανά ηλικιακή κατηγορία, σ’ έναν αγώνα 5χλμ της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 

Ηλικιακή

Κατηγορία

Αριθμός Προκρινόμενων

Ανδρών

Αριθμός Προκρινόμενων

Γυναικών

18 - 34

3

3

35 - 39

1

1

40 - 44

1

1

45 - 49

1

1

50 - 54

1

1

55 - 59

1

1

60 - 64

1

1

65 +

1

1

Σύνολο

10

10

 

4. Οι προκρινόμενοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε μια από τις παρακάτω αγωνιστικές διαδρομές που είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:

• Run Greece, Λάρισα - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ηράκλειο - 5km, (10km) *

• Run Greece, Καστοριά - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ιωάννινα - 5km, (10km) *

• Run Greece, Αλεξανδρούπολη - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ρόδος - 5km, (10km) *

• Run Greece, Πάτρα - 5km, (10km) *

* Αν σε μια από τις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τότε ο προκρινόμενος-μένη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγαλύτερη ηλικία προς τη μικρότερη της κατηγορίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ και 10χλμ, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 

Β.  ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΩΝ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συνεχίζονται ως εξής:

 

ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ (ισόγειο),  από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (από 10.00΄ έως 14.00΄ & 18.00΄ έως 21.00΄) και ΣΑΒΒΑΤΟ ( για 23-9 & 30-9  από 10.00΄έως 14.00΄).

 

Ατομικές εγγραφές για τους Αγώνες των 10 χλμ. και των 5 χλμ. μπορούν να γίνουν και μέσα από την ιστοσελίδα  www.run-greece.gr

 

      Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με την συμπλήρωση των παραπάνω ορίων συμμετοχής, ή την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα.          

      Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους. 

      Εγγραφές μετά τις 3 Οκτωβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου Λαδοπούλου, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.


 

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο Facebook στη διεύθυνση

https://www.facebook.com/rungreecepatras/

 

Διαβάστε επίσης