Πάτρα: Έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα - Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα - ΦΩΤΟ

ολοκληρώθηκε πριν λίγο

Εσπασαν τζαμαρίες στην Αγίου Νικολάου άτομα που φορούσαν κουκούλες και συμμετείχαν στην πορεία που έγινε για την δολοφονία του Παύλο Φύσσα. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες στο Ζάρα και το mark and Spencer ενώ έγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Vodafone.

Συνέχισαν την πορεία στην οδό Μαιζώνος, δεν προχώρησαν προς τα ούτως ή άλλως κλειστά γραφεία της Χρυσής Αυγής και ανεβαίνοντας την Γούναρη κατέληξαν στην Πλατεία Γεωργίου. Φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ η μη εμφάνιση των διμοιριών ΜΑΤ μία τακτική που εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια, απέτρεψε πιο σοβαρά επεισόδια. Στην πορεία συμμετείχαν 400 περίπου άτομα.

Με κεντρικό σύνθημα "Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί" οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε  πλήθος κόσμου, με τη νεολαία να δίνει δυναμικό παρών. Να σημειωθεί ότι σήμερα σε πολλά σχολεία της Πάτρας έγιναν καταλήψεις από τους μαθητές, για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από τον Απρίλιο του 2015 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ' ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.