36ο Φεστιβάλ Πάτρας: Πρεμιέρα με την «Ειρήνη» και τον Τζίμη Πανούση - ΦΩΤΟ

στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Μια διαφορετική «Ειρήνη» με τον Τζίμη Πανούση απόλαυσαν την Πέμπτη 14-9-2017 οι θεατές στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση με έναν σύντομο, περιεκτικό και ειλικρινή λόγο ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος κ. Ανδρέας Ανδριόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα για την χορηγία της συλλεκτικής αφίσας του Φεστιβάλ, τον κόσμο που για 36 συνεχόμενα έτη στηρίζει θερμά τον θεσμό και δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη του στην προσφορά του Φεστιβάλ στον πολιτισμό της περιοχής μας ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την εκ νέου μεταφορά του πολύτιμου αρχείου του Φεστιβάλ σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε ο κ. Θεόδωρος Δούρος Διευθύνων Σύμβουλος της Dur.

Τώρα που΄ ρθε η Ειρήνη, όλα αλλάζουν αδελφέ, στα καλά και στα ωραία θα΄ μαστε όλοι αγκαζέ… Το φινάλε της παράστασης στο Αρχαίο Ωδείο, μας βρήκε να σιγοτραγουδάμε τους παραπάνω στίχους που ακούγονται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη, στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με σύνθεση που υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός με την Ορχήστρα υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Λαάρη, λιμπρέτο του Δημοσθένη Παπαμάρκου σε σκηνοθεσία από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη 

Με τον κόσμο να συρρέει από πολύ νωρίς και να γεμίζει τις θέσεις του Αρχαίου Ωδείου η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη. Οι θεατές συχνά συμμετείχαν στην εξέλιξη της παράστασης χειροκροτώντας ένθερμα τους ηθοποιούς και φωνάζοντας ηχηρά μπράβο, ειδικά στα σημεία εκείνα που ο Τζίμης Πανούσης σχολίαζε την επικαιρότητα.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν η ιδέα του 3D Project Mapping από τον Στάθη Μήτσιο, που κάτι παρόμοιο δεν έχουμε ξαναδεί, η εκτέλεση της εξαιρετικής μουσική σύνθεσης του Νίκου Κυπουργού από τους καταπληκτικούς μουσικούς που διηύθηνε ζωντανά ο Νίκος Λαάρης, η εμφάνιση της Ειρήνης μέσα στους θεατές, η χορογραφία της Σεσίλ Μικρούτσικου, η σύγχρονη απόδοχη του κειμένου και φυσικά ο ανατρεπτικός Τζίμης Πανούσης που κινείτο άνετα με την υπέροχη φωνή του μεταξύ λιμπρέτου και προφορικού λόγου.

_elg4113.jpg

_elg4486.jpg

img_0013.jpg

Διαβάστε επίσης