Στις 15-16 Σεπτέμβρη το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ–ΟΔΗΓΗΤΗ Πάτρας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα. 

Κάθε χρόνο επιδιώκουμε να ανανεώνεται, να αναβαθμίζεται. Να είναι πραγματικά τόπος κοινής συνάντησης, αγωνιστικό ραντεβού, για χιλιάδες νέους που προβληματίζονται για όσα βιώνουν σήμερα, για όσα τους στερούν, για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες από τη ζωή με τις πιο πρωτοπόρες ιδέες, με την επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Κόντρα στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία τού «τίποτα δεν αλλάζει». Αλλά και ένας χώρος για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά.

Είναι ένα Φεστιβάλ μακριά από χορηγούς, που προετοιμάζεται αποκλειστικά από την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, από το μεράκι και την φαντασία που προσφέρει ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία.

Φέτος, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, από την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό. Γι αυτό και λέει στο σύνθημά του ότι «το μέλλον δεν θα ρθει από μονάχο του, αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων
-   Μουσικο - θεατρικό αφιέρωμα «το ρολόι του κόσμου χτυπάει μεσάνυχτα» από την θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ
-   Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση
-   Συναυλία με τον Σπύρο Πανταζόπουλο και τα Έργα της Μουσικής
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-  Νεανικό Χορευτικό τμήμα Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων και άλλες δραστηριότητες (παρκούρ, επιδείξεις αθλημάτων) 
-  Θεατρικό δρώμενο από μαθητές
-  Συναυλίες με τους Sober, Rebellion Connexion, Pulse R
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
-   Θεατρική Παράσταση «Η λιχουδοχώρα αλλάζει» 
-    Εργαστήρι Πειραμάτων

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-   Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας 
-   Μεγάλη Συγκέντρωση και Ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
-   Μουσικό – Αφηγηματικό Αφιέρωμα «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» από την θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ
 -  Μεγάλη Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
-    Βραβεύσεις και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού
-    Συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;»
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
-    Παράσταση Κουκλοθεάτρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη 
-    Χειροτεχνίες με θέμα την Ειρήνη

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα Επιτεύγματα του Σοσιαλισμού τον 20ο αιώνα, στην οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα διαδραστικής επαφής με το περιεχόμενό της.
Στον χώρο επίσης του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής με ειδικές προσφορές για τις μέρες του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει χώρο ενάντια στα ναρκωτικά, χώρο για σκάκι και πινγκ πονγκ και διάφορα άλλα.

    Στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ στις 8 και 9 Σεπτέμβρη, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.
    Το αθλητικό καμπ θα περιλαμβάνει πλήθος αθλημάτων όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, πινγκ πονγκ, beach volley, beach soccer ενώ στα πλαίσιά του θα πραγματοποιηθούν τουρνουά, επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων κ.α.
    Επιδιώκουμε την συμμετοχή αθλητικών συλλόγων και ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής μας, σε ένα πραγματικό ραντεβού της νεολαίας, για την γνωριμία με τον αθλητισμό, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
    Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Αθλητικού Καμπ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ