Πάτρα: "Χορός εν Χρόνω" την Τρίτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο

στις 9.30 το βράδυ

Mε την  Χορευτική Παράσταση «Χορός εν Χρόνω» συνεχίζονται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.

  Συμμετέχουν το Χορευτικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, «Τεχνης Κίνηση» και η Θεατρική Ομάδα Φοιτητών του ΤΕΙ «Κομπάρσοι».

Πρόκειται για μία παράσταση στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρηθεί να ξεδιπλωθεί η ιστορία της Πάτρας, από το 1890 έως και το 1960, με χορευτική και θεατρική προσέγγιση.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ»

 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», είναι νεοσύστατος, ιδρύθηκε μόλις, τον Σεπτέμβριο του έτους 2016. 

Η διαδρομή, όμως, του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Ομίλου τουΤ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, ξεκινάει παλαιότερα, από το έτος 2009, ότανλειτουργούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και αργότερα Δυτικής Ελλάδας.

Με την ίδρυση του Πολιτιστικού

Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», το χορευτικό τμήμα  αποτελεί μία από τις δράσεις του. Οι λοιπές δράσεις του Π.Ο. είναι η εκμάθηση κρουστών, χορωδία και τμήμα δημιουργίας/χειροτεχνίας.

Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δρώμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας. Ιδιαίτερης αξίας είναι οι ετήσιες παραστάσεις πουδιοργανώνονται  σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του ΣυλλόγουΔασκάλων & Νηπιαγωγών, που είναι πάντα αφιερωμένες σε μία θεματικήενότητα και παρουσιάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι.

Η αυξανόμενη πορεία του χορευτικού τμήματος οφείλεται στην μεγάλη αγάπη των μελών του για τον παραδοσιακό χορό και γενικότερα στην προσπάθεια για

την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού τμήματος είναι, από το έτος 2009, ο Κωνσταντίνος Σουλτανάς,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πανεπιστημιακός Υπότροφος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

& ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Η ιστορική διαδρομή του χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας διαγράφεται από τα παλαιότερα χρόνια, όμως επανιδρύθηκε και επαναλειτουργεί από το έτος 2009.

Η επιτυχημένη και συνεχώς αυξανόμενη πορεία του χορευτικού οφείλεται στις αγόγγυστες προσπάθειες της, αείμνηστης ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ,  Δασκάλας στο 17ο Δημοτικό Σχολείο, που με την μεγάλη της αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και αφοσίωση σε αυτό που ήθελε, πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα. Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή από το έτος 2009 στάθηκε ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Σουλτανάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Το χορευτικό συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δρώμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Ιδιαίτερης αξίας είναι οι ετήσιες παραστάσεις του χορευτικού που διοργανώνονται  σε συνεργασία με το χορευτικό του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, είναι πάντα αφιερωμένες σε μία θεματική ενότητα και παρουσιάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»

Η θεατρική ομάδα "ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ" είναι φοιτητική ερασιτεχνική ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που δημιουργήθηκε το 2004. Αρχικά αποτελούνταν μόνο από φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής εργασίας (6 ατόμων), ενώ σήμερα μετά, από 12 χρόνια, έχει 35 φοιτητές από όλες τις σχολές του ΤΕΙ. Σε όλη αυτή την χρονική διαδρομή των δέκα τριών (13) χρόνων έχουν ενταχθεί στην ομάδα 250 μέλη, φοιτητές και μη.  Ο κύριος στόχος της ομάδας αυτής είναι το δέσιμο των μελών της ομάδας, το οικείο και όμορφο κλίμα μέσα σε αυτή. Μέσα από αυτό το κλίμα έρχεται η δημιουργία των θεατρικών έργων/δρώμενων, που κυρίως είναι εμπνευσμένα από τα ίδια τα μέλη τα οποία παρουσιάζονται στο τέλος κάθε χρονιάς.

 

Παραστάσεις της ομάδας

1) Θ2 (Θηλυκοί Θύτες) του Λάμπρου Αραπάκου (2005)

Παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ

2) «ΕΑΥΤΟΥ ΕΚΤΟΣ» του Λάμπρου Αραπάκου (2006)

Παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΑΤΡΑ

 

 

 

3) «ΜΗ ΓΕΛΑΣ» του Λάμπρου Αραπάκου. (2007)

 

Παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

 

4) «Να σου πω ένα παραμύθι;» (2008)

 

5) «Γιατρός με το Ζόρι» του Μολιέρου (2008-2009)

 

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

 

6) «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο (2010)

 

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

7) «Τουλούζ Λωτρέκ: Η φαντασία της αμαρτίας» του Χριστοφή Χριστόφορου

 

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

 

8) «Και τη Χιονάτη την έφαγαν οι 7» του Ευάγγελου Κουφάκου (2011)

 

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

9) «ΚΟΡΑΚΕΣ πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα» του Ευάγγελου Κουφάκου (2012) 

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΛΑΡΙΣΑ  

10) «Έρωτος Ανάθεμα»

Παρουσιάστηκε: ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΤΡΑ

11) '' Ωδίνες τοκετού'' της Στεφανίας Κρομύδα

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΑΘΗΝΑ

12) "Σήμερα δεν ήμαστε Αύριο ήμαστε " , μια μαύρη κωμωδία. 

Παρουσιάστηκε: ΣΥΡΟ

13) "Στη χώρα του ποτέ και του για πάντα " μια συρραφή όλων σχεδόν των προηγούμενων παραστάσεων για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της ομάδας . 

Παρουσιάστηκε : ΠΑΤΡΑ 

14) "Ονείρου 4" βασισμένο σε μια σειρά βιβλίων του ΧόρχεΜπουκάι ''φύλλα πορείας" Παρουσιάστηκε: Πάτρα 

 

15) "Κορώνα ή γράμματα" ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. 

Παρουσιάστηκε: ΣΟΨΥ Πάτρας 

16) "Ζωτικόν Ψεύδος" επηρεασμένη από το θεατρικό έργο του Αλεχάντρο Κασόνα" 

Παρουσιάστηκε : ΠΑΤΡΑ

17)  "Το δέντρο της αλήθειας" , ένας ερευνητής ψάχνει να βρει το νόημα της ζωής .  Παρουσιάστηκε: Καφέ Γέφυρες , ΣΟΨΥ Πάτρας 

18) "Κορώνα ή Γράμματα 2" , ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. 

Παρουσιάστηκε: ΣΟΨΥ Πάτρας

Επιμέλεια χορευτικών: Κων/νος Σουλτανάς, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής. Δραματουργική σύνθεση - Αφήγηση: Βασίλης Λάγιος Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Βασίλης Σουλτανάς Ενδυματολογική επιμέλεια:  Όλγα Καρβουνιάρη Χορηγοί παράστασης: ΑφοιΚομπατσιάρη Α.Ε., Σ.Κ.Ε.Κ. Μ. Ε.Π.Ε., OceanicSecurity, Ν. Αρβανιτόπουλος Α.Ε.

 

Διαβάστε επίσης