Επιστροφή στα σχολεία σήμερα - Ο καθιερωμένος Αγιασμός και τα κενά στην Αχαΐα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΝΘΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει τπρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς για 1.000.000 μαθητές.   

Στον καθιερωμένο αγιασμό πανελλαδικά θα συμμετέχουν  573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 Δάσκαλοι και Καθηγητές 

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα", αναφέρει. 

Το tempo24.gr, σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστα Γιαννόπουλο, κατέστησε σαφές πως και στους τρεις νομούς της Αχαίας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όλα τα Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία, θα είναι λειτουργήσουν κανονικά. "Εμείς είμαστε η πρώτη Περιφερειακή Διεύθυνση που ολοκληρώσαμε την περασμένη Παρασκευή τις προσλήψεις και διορισμούς Ειδικού και Βοηθητικού προσωπικού. Σήμερα θα είναι όλοι στη θέση τους. Πρόκειται για προσλήψεις 183 ατόμων", δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος 

giannopoulos-perifereiakos-780x381.jpg

Την ϊδια ώρα για κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, εκτιμώντας πως τα αυτά ανέρχονται περίπου στα 130.

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι «η ενίσχυση της παιδείας είναι προτεραιότητα» και καλεί τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά και να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο των εκπαιδευτικών τους.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση ο Μίτος της Αριάδνης πρέπει να αρχίζει να ξετυλίγεται από την Παιδεία. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα σε αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

 

 

Διαβάστε επίσης