Ρ. Δούρου: Στόχος να κλείσει οριστικά το οδυνηρό κεφάλαιο της επιτροπείας

συνεντευξη της περιφερειαρχη αττικης

«Σήμερα σκοπός είναι να βγει ο τόπος από το καθεστώς επιτροπείας. Η ανάκτηση της πολιτικής ανεξαρτησίας προϋποθέτει τρία πράγματα: τη δημοσιονομική πειθαρχία, την επένδυση στην ανάπτυξη με τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων δουλειάς και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής» δηλώνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News αναφερόμενη στη μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να συμπληρώσει τονίζοντας: «Στόχος πρέπει να είναι να κλείσει οριστικά το οδυνηρό κεφάλαιο της επιτροπείας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την οικονομική ανεξαρτησία, για την οποία οφείλουμε όλοι να εργαστούμε».

Η Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτηρίζει «συνολικά μοιραία για την Ευρώπη» την απόφαση για την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, «γιατί το ΔΝΤ είναι ένας μη ευρωπαϊκός οργανισμός, που, ωστόσο, με τις πολιτικές του λειτούργησε και λειτουργεί σε βάρος της ευρωπαϊκής συνοχής, ακυρώνοντας μία από τις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, την αλληλεγγύη».

Αναφερόμενη στον ρόλο της Περιφέρειας Αττικής η κ. Δούρου λέει ότι «μπορεί να είναι καταλυτικός. Με την προϋπόθεση, όμως, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές του Καλλικράτη. Ότι θα κατοχυρωθεί η έννοια της μητροπολιτικότητας. Ότι θα ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες […]». Για την απλή αναλογική εκτιμά ότι «[…] εκείνο που επείγει, πέραν του πάγιου αιτήματος για απλή αναλογική, είναι να μην εγκλωβιστούμε σε μια θεωρητική συζήτηση περί της αντιπροσωπευτικότητας». «Σήμερα επείγει να αλλάξουν πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση και η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι μεν σπουδαίο πολιτικό αίτημα, πλην όμως εκκρεμούν πολλά, χωρίς μάλιστα δημοσιονομικό κόστος, που έπρεπε να έχουν γίνει από…χθες!».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφια εκ νέου στην Περιφέρεια Αττικής η κ. Δούρου απαντά: «Το ζητούμενο δεν είναι αν εγώ θα κάνω δεύτερη θητεία. Αλλά να αποκτήσει, επιτέλους, ο τόπος σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ποτέ δεν λειτούργησα στη λογική των “καρεκλών”». Ενώ, σχολιάζοντας «δημοσιεύματα που τη φέρουν και ως… “δελφίνο” στον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν λειτουργήσαμε με όρους “διαδοχής” ή “πλάνων καριέρας” όπως βλέπουμε να γίνεται σε άλλα κόμματα».

Διαβάστε επίσης