Ίδιος και απαράλλαχτος ο ΕΝΦΙΑ που θα μειωνόταν…

Α. Τραχήλη

Ως χειροπιαστό παράδειγμα της πολιτικής ανακολουθίας της σημερινής κυβέρνησης χαρακτήρισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη την πρόσφατη ανάρτηση των νέων ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ.

«Για την συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τα ποσά είναι ίδια με πέρυσι. Οι εξαγγελίες περί μείωσης του φόρου ή ευνοϊκότερης μεταχείρισης πολλών περισσοτέρων εξ όσων ζουν με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα, είναι φανερό ότι κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων», σημειώνει η Αθηνά Τραχήλη σε δήλωση της.

Και υπογραμμίζει ότι τα 3,1 δις που καλούνται να πληρώσουν ως τον Ιανουάριο του 2018 οι φορολογούμενοι προστίθενται στα υπόλοιπα φορολογικά βάρη που τους έχουν εξουθενώσει, έχουν στεγνώσει την αγορά και έχουν πλήξει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την ομαλή διαβίωση.

Η κ. Τραχήλη θυμίζει, επίσης, την δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας -από το 2016- για «ουσιαστική, πραγματική μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό 30%, σε βάθος διετίας, με χρήματα που θα προέλθουν από την καλύτερη και ορθολογικότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και από τον περιορισμό του κράτους εκεί που η παρουσία του είναι περιττή».

«Ο ΕΝΦΙΑ», αναφέρει η κ. Τραχήλη, «θα πρέπει, επίσης, να συνάδει με την πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων και όχι με βάση τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες. Και αυτή είναι μια μεγάλη ανορθογραφία που η σημερινή κυβέρνηση προσπερνάει».   

   

     

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ