Eπαναδιαπραγμάτευση των διοδίων της «Γέφυρας» και της «Ιονίας Οδού» προτείνει ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης

Έθεσε θέμα συμβάσεων ως προς τη διέλευση

Το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων της Ιόνιας Οδού και της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, για τη μείωση του κόστους των διοδίων, έβαλε στο «τραπέζι» στη διέρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης  στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ο Χρ. Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, εξέφρασε την ελπίδα ότι το υπουργείο θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις αλλαγές των συμβάσεων για την μείωση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι το θέμα αφορά και το κόστος διέλευσης της Γέφυρας, όπου και εκεί θα γίνει διαβούλευση για την μείωση των διοδίων, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής που χρειάζονται καθημερινή μετακίνηση.

Ο διάλογος που είχε ο κ. Σπίρτζης με τον δημοσιογράφο Σ. Σχινά έχει ως εξής:

Σ. ΣΧΙΝΑΣ: Ένα κομμάτι είχε νομίζω παρουσιαστεί, είχε πάει κι ο πρωθυπουργός πριν από δυο τρεις μήνες αν θυμάμαι καλά, και μιλάμε για την οδό που συνδέει το Ρίο-Αντίρριο και φτάνει μέχρι τα Γιάννενα.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ακριβώς. Αυτό έχει ήδη δοθεί. Δηλαδή όσοι συμπολίτες μας ταξίδεψαν μέσα στον Αύγουστο μπόρεσαν και περπάτησαν αυτό το δρόμο που είναι πραγματικά με πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και στοιχεία, με ασφάλεια και ελπίζουμε, ότι θα είναι και με μειωμένα διόδια μόλις καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές των συμβάσεων τώρα που θα μπούμε στην περίοδο λειτουργίας.

Σ. ΣΧΙΝΑΣ: Αυτό αφορά και τη γέφυρα; Το κομμάτι μετά τη γέφυρα, έτσι;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και με τη γέφυρα θα γίνουν συζητήσεις γιατί πρέπει κι εκεί να υπάρχει μια άλλη αντιμετώπιση.

Σ. ΣΧΙΝΑΣ: Γιατί τα διόδια είναι τεράστια, το ξέρουν όσοι ταξιδεύουν. Μεγάλο έργο μεν, πανάκριβο δε για τον χρήστη..

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και ιδιαίτερα όσοι είναι κάτοικοι των περιοχών που είναι κοντά και χρειάζονται καθημερινή μετακίνηση.

Διαβάστε επίσης