Eurobasket 2017: Ανακούφιση στην Εθνική για τον Μάντζαρη

ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αγωνία… τέλος και ανακούφιση στην Εθνική ομάδα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. 

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού χτύπησε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προπόνηση ενόψει του αυριανού αγώνα με την Γαλλία. Ωστόσο, οι εξετάσεις που υποβλήθηκε δεν έδειξαν πως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και έτσι οι… καρδιές των ανθρώπων της «επίσημης αγαπημένης» επέστρεψαν στις θέσεις τους.  Από ‘κει και πέρα, ο διεθνής γκαρντ έχει υποστεί μία κάκωση στον σύνδεσμο του δαχτύλου του και έτσι ακόμη η συμμετοχή του κόντρα στους «τρικολόρ» κρίνεται αμφίβολη και θα αποφασιστεί ανήμερα του ματς.

Mίσσας: «Να χτυπήσουμε στις αδυναμίες των Γάλλων»

Έτοιμη σε κάθε ματς πρέπει να είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως η Γαλλία θα είναι καλύτερη από το πρώτο ματς, στο οποίο ηττήθηκε από την Φιλανδία, ωστόσο εάν η Εθνική θέλει τη νίκη πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ και να χτυπήσει στις αδυναμίες των αντιπάλων της. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μίσσας 
«Η Εθνική πρέπει να είναι έτοιμη κάθε μέρα, ανεξάρτητα από ήλιο ή βροχή. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που θα είναι καλύτερη από το πρώτο της παιχνίδι. Η ήττα της από τη Φινλανδία θα κάνει τη Γαλλία πολύ πιο συγκεντρωμένη. 

Την έχουμε δει σε πάρα πολλά ματς. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της άμυνας, ειδικά στην περιφέρεια που είναι η μεγάλη τους δύναμη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε κάποιες διαφορετικές μορφές παιχνιδιού της Γαλλίας. Στην επίθεση όπου μπορέσουμε θα χτυπήσουμε στο τρανζίσιον και διαφορετικά θα χτυπήσουμε σε κάποιες αδυναμίες τους. 

Ο έλεγχος του ρυθμού είναι πολύ σημαντικός, γιατί είχαν στο προηγούμενο ματς σχεδόν το 50% των πόντων του από τον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Θα πρέπει, λοιπόν, να μην τους το προσφέρεις αυτό, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Ο Μάντζαρης χτύπησε λίγο στην άκρη του δαχτύλου του, αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης