Πάγωσε η χώρα από το δυστύχημα στο Κατάκολο με την υπάλληλο που συνέθλιψε απορριματοφόρο -Δείτε ποια είναι -Αντιδράσεις από εργαζομένους στην καθαριότητα ΒΙΝΤΕΟ

ηταν μητερα δυο ανηλικων παιδιών η 30χρονη

Θρήνος στον Πύργο, για τον χαμό της 30χρονης Ανδριάνας-Χριστίνας Σταμοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της το πρωί της Τετάρτης, σε εργατικό δυστύχημα στο Κατάκολο.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν υπάλληλος του δήμου, και εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας, έπεσε από το απορριματοφόρο στο οποίο επέβαινε, και βρέθηκε κάτω από τους τροχούς του. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της Π.Υ. Πύργου, οι οποίοι την απεγκλώβισαν και βαριά τραυματισμένη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, η 30χρονη Ανδριάνα, μητέρα και σύζυγος, υπέκυψε στα τραύματα της.

http://www.patrisnews.com

Αντιδράσεις από εργαζόμενους στους Δήμους

Σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας των Δήμων καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Κατάκολο της Ηλείας όπου έχασε τη ζωή της μια 30χρονη συνάδελφός τους. Όπως προκύπτει πάρα πολλά απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται καθημερινά για την αποκομιδή των σκουπιδιών είναι παλιά χωρίς τα απαραίτητα όργανα που θα επέτρεπαν στους οδηγούς να αποφεύγουν τέτοιου είδους τραγικά συμβάντα.

Επίσης, ακόμα και στα πιο σύγχρονα οχήματα όταν κάποιο από τα όργανα (π.χ. ο αισθητήρας στην όπισθεν ή η κάμερα κ.α.) χαλάνε δεν αντικαθίστανται από τους Δήμους για λόγους οικονομίας.

 

Γ. Πατούλης: Βαθιά οδύνη 

Στο εταξύ τη «βαθύτατη οδύνη» του για το θάνατο της υπαλλήλου καθαριότητας, η οποία έχασε τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας σήμερα το πρωί στο Κατάκολο Ηλείας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης.

«Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στο δήμο Πύργου» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση και ειδικά όσοι απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας, αξίζουν τον απεριόριστο σεβασμό μας για την ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν τα καθήκοντα τους, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Υπογράμμισε παράλληλα ανάγκη «α ενισχυθούν, με τη συμβολή και της πολιτείας, οι όροι ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας αλλά και σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες «προκειμένου να προληφθούν ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ