Η ανεξάρτητη Διωκτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Σαντομέρι - Από τα μέσα Αυγούστου η ΔΑΕ ψάχνει τον εμπρηστή

ποια είναι τα κίνητρα

Από τα μέσα Αυγούστου μετά τις πρώτες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Σαντομερίου, βρίσκονται στα ορεινά του δήμου δυτικής Αχαΐας ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας (ΔΑΕ) 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο, πραγματοποιεί περιπολίες και έρευνες στην περιοχή με ιδιαίτερη προσοχή καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες στην ευρύτερη περιοχή, ότι έχουν δει τον δράστη. 


 
Τρεις ήταν οι φωτιές που ξέσπασαν μέσα σε ένα διάστημα ενός μήνα ενώ η τέταρτη ήταν και η μεγαλύτερη που όπως παρουσιάσαμε σε φωτορεπορτάζ, ξεκίνησε από το Σαντομέρι, επεκτάθηκε στο Άνω Μπράτι ενώ απείλησε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και την ιστορική Μονή της Αγίας Μαρίνας, κινητοποιώντας μάλιστα και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο που έφτασε αμέσως στο Μοναστήρι.
 
Οι απανωτές φωτιές, προβλημάτισαν τη δημοτική αρχή και την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο το οποίο διεξάγει τις έρευνες. Τα μέλη της ΔΑΕ αξιολογούν κάθε πληροφορία και λεπτομέρεια ενώ οι έρευνες εντάθηκαν μετά την τέταρτη και μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έφτασε να απειλήσει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο Σπάτα. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με μαρτυρίες του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Θανάση Ραυτακόπουλου, όσοι βρίσκονταν στο βουνό και προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις να βοηθήσουν, εντόπιζαν συνεχώς και νέες μικρές εστίες φωτιάς. 
 
Από τα μέσα Αυγούστου, έχει ενεργοποιηθεί 24ωρη φύλαξη της ορεινής περιοχής που φαίνεται να μπήκε στο στόχαστρο αγνώστου ή αγνώστων, το κίνητρο των οποίων εξετάζει η ΔΑΕ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται οι έρευνες να έχουν επικεντρωθεί σε ένα ύποπτο άτομο το οποίο έχουν υποδείξει μάρτυρες. 
 

Διαβάστε επίσης