Πέθανε η Mireille Darc, μια από τις πιο όμορφες και πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου

μεγάλος έρωτας της ζωής της ο Αλέν Ντελόν

Μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου η Mireille Darc πέθανε σε ηλικία 79 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η Mireille Darc, ο μεγάλος έρωτας του Αλέν Ντελόν, είχε γεννηθεί στις 15 Μαϊου του 1938 και τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Mireille Christiane Gabrielle Aimée Aigroz και γεννήθηκε στην Τουλόν. Το καλλιτεχνικό της επίθετο το πήρε από τον ποταμό Arc.

Το 1968, συνάντησε τον άνδρα της ζωής της τον Αλέν Ντελον. Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και ήταν μια από τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης του γαλλικού κινηματογράφου.

Ο Αλέν Ντελόν και η Μιρέιγ Νταρκ έζησαν 15 χρόνια μαζί και γύρισαν 6 ταινίες μεταξύ των οποίων και το Μπορσαλίνο την τεράστια εμπορική επιτυχία. Δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπιώνται ακόμα και μετά τον χωρισμό τους. Ο Ντελόν ήθελε παιδιά αλλά εκείνη όχι.

Η κινηματογραφική της πορεία δεν χάθηκε μετά τον χωρισμό με τον Ντελόν. Το αντίθετο. Την δεκαετία του 70 καθιερώθηκε ως sex symbol του γαλλικού σινεμά και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εμφάνισή της στην ταινία «Le Grand Blond avec une chaussure noire» του 1972, «Ο Μεγάλος Ξανθός».

Η γαλλίδα ηθοποιός είχε γυρίσει περίπου πενήντα ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ.  

Η δεκαετία του 80 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή για την μεγάλη ηθοποιό. Το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς. Το 1983 πέφτει θύμα σοβαρού τροχαίου. Μετά τον χωρισμό της από τον Ντελόν βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Πιερ Μπαρέ αλλά εκείνος φεύγει ξαφνικά από την ζωή στα 53 του χρόνια.

Παρά τα προβλήματα υγείας που ακολούθησαν, η Μιρέιγ Νταρκ, στάθηκε όρθια και έκανε αγώνα υπέρ των αστέγων. Έκανε το ίδιο καλά με την υποκριτική την φωτογράφο και σίγουρα οι Γάλλοι είναι περήφανοι για το πέρασμα της σπουδαίας αυτής γυναίκας από την ζωή τους είτε μέσα από τον κινηματογράφο και το θέατρο, είτε μέσα από την φωτογραφία.​