Πάτρα: «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα»

προγραμμα απο το σωματειο "φροντιζω"

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ, , πρόκειται να  υλοποιήσει το πρόγραμμα κατ οίκον παρέμβασης, «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα», με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρώτος κύκλος του εν λόγω προγράμματος, θα έχει διάρκεια παρέμβασης από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31Ιανουαρίου 2018  και θα πραγματοποιηθεί στα ευρύτερα όρια του Δήμου Πατρέων. Αφορά σε άτομα με διαγνωσμένη άνοια άνω των 65 ετών και στους φροντιστές τους. Η παρέμβαση θα είναι εντελώς δωρεάν και θα πραγματοποιείται κατ οίκον σε εβδομαδιαία βάση από τη διεπιστημονική  ομάδα, την οποία αποτελούν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, φυσικοθεραπευτής  και εξειδικευμένος γυμναστής.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η προαγωγή της νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς καθώς και η σωματική ενδυνάμωση. Παράλληλα θα πραγματοποιείται ψυχολογική υποστήριξη στους φροντιστές των ατόμων, καθώς και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την άνοια.

Η επιλογή των ωφελούμενων, θα πραγματοποιηθεί μέσω μοριοδότησης συγκεκριμένων κριτηρίων, θα διέπεται από πλήρη διαφάνεια και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό. Αναλυτικότερα για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται:

Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

Εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου οικονομικού έτους (φορολογικό έτος 2016)

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Διάγνωση ιατρού νευρολόγου ή πιστοποιητικό αναπηρίας της υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ που θα αποδεικνύει ότι πάσχει από άνοια .

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2610.240242 ή 6972469778 με τους αρμόδιους του προγράμματος έως την 31η Αυγούστου 2017.

 

Διαβάστε επίσης