Βάσεις 2017 – Υπουργείο Παιδείας: Αύριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες

Νέα αλλαγή στην ημερομηνία

Έφτασε η ώρα για τις Βάσεις 2017 και έτσι τελειώνει η αγωνία για τους υποψήφιους. 

Πηγές από το Υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι η επίσπευση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2017 στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κατέστη δυνατή καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Επίσημα, το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την τελική ημερομηνία σήμερα, Τετάρτη, πιθανότατα τις απογευματινές ώρες.

Έτσι, λήγει και η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους και τους οικείους τους. Οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι έτοιμες, αύριο Πέμπτη, να αναρτήσουν τις Βάσεις 2017 και τα μόρια εισαγωγής και τις σχολές που περνούν οι υποψήφιοι που θα πιάσουν τα όρια των σχολών προτίμησης τους. Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Πολλές σχολές θα σημειώσουν πτώση, άλλες άνοδο εκεί που δεν το περιμέναμε, ενώ μερικές θα παραμείνουν στα ίδια δεδομένα. Οι τελικές εκτιμήσεις των ειδικών ξεκαθαρίζουν το τοπίο στις Πανελλήνιες 2017…

Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα. Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση στις Βάσεις 2017.  Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2017 στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, ενώ τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με το 2016. Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις Βάσεις 2017 και στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Πηγή: Newsit.gr

Διαβάστε επίσης