Τρόμος για Αιγιώτισσα που ζει στο Τούρκου της Φινλανδίας- "Είμαστε καλά- Έχουμε κλειδωθεί μέσα"- Τι λέει στο tempo24 για το τρομοκρατικό χτύπημα και τον πανικό που ακολούθησε

Στο Τούρκου της Φινλανδίας, εκεί ακριβώς όπου έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο σοκάρισε  την παγκόσμια κοινότητα λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Βαρκελώνη, διατηρεί δύο καταστήματα,  μια νεαρή Αιγιώτισσα, η Ελένη Παναγοπούλου. Η Ελένη, η οποία ζει εκεί περί τα 7 χρόνια μαζί με τον Πατρινό σύζυγό της Χρήστο Κοτσόκολο και λειτουργεί μια  ελληνική ταβέρνα κοντά στην πλατεία και ένα εστιατόριο εντός ενός κεντρικού mall  έγραψε στο fb αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση:  "Στην κεντρική πλατεία Τουρκου 11 άτομα μαχαίρωσαν 3 νεκροι είμαι καλά είμαστε καλά!!! Έχουμε κλειδωθεί στο μαγαζί μας!!! Τρομοκρατικό χτύπημα και τώρα στο σταθμό τρένου!!! Είμαστε καλά."

Μιλώντας  στο tempo24 περιγράφει τη σκηνή της επίθεσης: "Ήμουν στο ένα από τα μαγαζιά μας σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια απο το σημείο της επίθεσης και ξαφνικά με πήρε ο συνέταιρός μου έντρομος και μου λέει μη βγεις έξω και μου εξηγεί τί έχει συμβεί. Στην αρχή δεν τον πίστευα, νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα, αλλά στη συνέχεια, συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί και με κατέβαλε τρόμος. 

Στο εμπορικό κέντρο δεν τους άφηναν να βγουν έξω, κλείδωσαν τις πόρτες. Στο μαγαζί όπου ήμουν εγώ έτρεξαν πολλοί Φινλανδοί τρομοκρατημένοι που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους στην πλατεία  να μπούνε μέσα να σωθούνε. Κλειδώσαμε την πόρτα και περιμέναμε να τελειώσει ο πανικός, να δούμε τι θα κάνουμε.  Στη συνέχεια τα κλείσαμε και τα δύο μαγαζιά και πήγαμε σπίτια μας. Επικρατεί τρόμος στην πόλη. Οι κάτοικοι είναι πανικόβλητοι, δεν κυκλοφορεί ψυχή. 

Από ό,τι ακούμε εδώ από τα ΜΜΕ, είναι τρεις και όχι δύο οι νεκροί και συνολικά έχουν μαχαιρωθεί 11 άτομα. ενώ φέρεται να  έχουν δράσει 5 τζιχαντιστές. Για να καταλάβεις το τρόμο και τον πανικό, φαντάσου ότι τα χτυπήματα έγιναν σε αποστάσεις που αντιστοιχούν στην Πάτρα ως εξής: Σαν να έγινε το ένα χτύπημα στο πανω μέρος της πλατείας Γεωργίου, το άλλο στο κάτω μερος και το άλλο στο σταθμό των τρένων". 

 

Γ. Κοντ. 

 

Διαβάστε επίσης