Ένα αντιρατσιστικό μήνυμα του Ομπάμα στο Twitter γίνεται το πιο «αγαπημένο» όλων των εποχών

απιστευτη αποδοχη

Μια παραπομπή σε ρήση του Νέλσον Μαντέλα την οποία έκανε την Κυριακή στο Twitter ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε το πιο «αγαπημένο» tweet της ιστορίας αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα το Twitter.

«Κανένας δεν γεννιέται μισώντας κάποιον άλλον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του», έγραψε την Κυριακή ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ένας υποστηρικτής των νεοναζί είχε την παραμονή σκοτώσει μια διαδηλώτρια κατά του ρατσισμού στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.



Σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) το μήνυμα του Ομπάμα στο Twitter είχε «αρέσει» σε 3,1 εκατ. χρήστες και είχε αναμεταδοθεί 1,3 εκατομμύριο φορές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εκφράσθηκε με άλλον τρόπο για το θέμα, παρά μόνο μ' αυτή την παραπομπή στον μεγάλο αντιστασιακό του απαρτχάιντ εικονογραφημένη με μια φωτογραφία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ να χαμογελά σε τέσσερα παιδιά, ανάμεσα στα οποία ένα μαύρο κοριτσάκι κι ένα κατάξανθο μωρό, που τον κοιτάζουν από ένα παράθυρο.

Ο Ομπάμα δημοσιοποίησε επίσης τη συνέχεια αυτής της ρήσης του Νέλσον Μαντέλα σε δύο άλλα μηνύματα χωρίς φωτογραφία, τα οποία είχαν μικρότερη επιτυχία: «Οι άνθρωποι οφείλουν να μάθουν να μισούν και, αν μπορούν να μάθουν να μισούν, μπορούν να μάθουν να αγαπούν, επειδή η αγάπη ξεπηδάει φυσικότερα από την ανθρώπινη καρδιά απ' ό,τι το αντίθετό της».

Διαβάστε επίσης