Έληξε η αργία για τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κανονικά στα καθήκοντά του επανήλθε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου καθώς έληξε η περίοδος που είχε τεθεί εκτός καθηκόντων, λόγω της αργίας που είχε επιβληθεί στον ίδιο και σε ακόμη επτά συμβούλους. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από τις 14 Αυγούστου ο δήμαρχος βρίσκεται στο γραφείο του και απ ότι μαθαίνουμε σε πολλές συναντήσεις εκτός και εντός δυτικής Αχαΐας, προς επίλυση σοβαρών ζητημάτων για την περιοχή.

Τί είχε δηλώσει ο Χ. Νικολάου για το θέμα της αργίας: 

«Αξίζει να ζεις και να παλεύεις για την Δυτική Αχαΐα και να τίθεσαι σε αργία για μια απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.  Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας,  το 2012, είχε συνάψει σύμβαση με την «Λατομική» με την οποία είχε οικονομικές διαφορές και υπό τον κίνδυνο να μην εισπραχτεί κανένα ποσό αποφάσισαν  την διαφορά να την γεφυρώσουν με την δέσμευση της εταιρίας να παραδώσει στο Δήμο μεγάλες  ποσότητες χαλικιού.  Εκείνη την περίοδο, λόγω των καταστροφικών  πλημμυρών, εννέα χωριά του Δήμου  κηρύχτηκαν  σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και η πρόσβαση σε αυτά ήταν αδύνατη. Υπό την δικαιολογημένη πίεση των συμπολιτών μας για την άσχημη κατάσταση του αγροτικού δικτύου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και το ενέκρινε. Ύστερα όμως από την απόρριψη της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι τέτοιος συμψηφισμός δεν μπορεί να γίνει,   ουδέποτε εκτελέστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου  στις 27 Απριλίου 2017 συζητήθηκε το Πειθαρχικό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση – η αναφορά που είχε γίνει αρχές 2013 – και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξέδωσε απόφαση για τριάντα (30) ημέρες αργία για τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Προέδρους Οργανισμών και Δημοτικούς Συμβούλους της θητείας 2011-2014 που είχαν υπερψηφίσει την απόφαση.  Πρόκειται για τους κ.κ. Παναγιωτόπουλο Ανδρέα, Χρήστο Νικολάου, Σκάγια Χρήστο,  Παλαιολόγο Γεώργιο, Πατρούλα Κοκκίνη, Τραχάνη Σπύρο, Γκοτσόπουλο Βασίλειο, Κώστα Ταπεινό και Χρήστο Μεντζελόπουλο».                

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ