Λ. Κρέτσος: Μέσα στο 2017 η αδειοδότηση των καναλιών

13/08/2017 | 14:38

Μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, εκτιμά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. «Θα είναι προς το συμφέρον όλων, κράτους, επιχειρηματιών και πολιτών, να περάσουμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».

Χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προστατεύει το μιντιακό τοπίο από τη δημιουργία τραστ, ενώ σημειώνει ότι η αδειοδότηση των καναλιών είναι ένα πρώτο βήμα για την προστασία των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ μαζί με το μητρώο των online media που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες και το μητρώο περιφερειακού Τύπου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.

Αναφέρει ακόμη ότι η Πλατφόρμα Διάθεσης Διαφημιστικού Χρόνου θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ σε περίπου οκτώ μήνες εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το barcode για τον έντυπο Τύπο προκειμένου να καταγράφονται με ακρίβεια οι κυκλοφορίες των εφημερίδων.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!