Μαϊμού λογιστές εξαπατούσαν πολίτες αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή

07/08/2017 | 23:35

Στη σύλληψη 33χρονου στη Νίκαια ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του προσποιούνταν τους λογιστές και τους εφοριακούς προκειμένου να εξαπατήσουν ή να αποσπάσουν με τη βία χρηματικά ποσά και τιμαλφή από ανυποψίαστους πολίτες, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο συνεργοί του 33χρονου αναζητούνται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις στη Νίκαια και στην Αργυρούπολη, στις οποίες οι παθόντες αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον δράστη των σε βάρος τους εγκλημάτων.

Στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιλαμβάνονταν την επικείμενη απάτη, οι δράστες με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Ο 33χρονος δράστης εντοπίστηκε στη Νίκαια από τους αστυνομικούς να επιτηρεί εξωτερικά οικία, στην οποία είχαν εισέλθει οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι προσποιούμενοι τους λογιστές επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από 76χρονη.

Επειδή η παθούσα δεν μπορούσε να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που της ζητούσαν, με τη χρήση βίας τής αφαίρεσαν κοσμήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ