Εκτροχιασμός τρένου κοντά στον Δομοκό

Έμπειρα στελέχη του ΟΣΕ κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές

Ούτε οι έμπειροι τεχνικοί του ΟΣΕ δεν μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας λίγο πριν το σταθμό της Καλλιπεύκης, κοντά στον Δομοκό.

Εμπορική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα κοντά στον Δομοκό, λίγο πριν φτάσει στον σταθμό της Καλλιπεύκης. 

Έκτοτε έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων και οι τεχνικοί του ΟΣΕ για την ώρα δεν μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασής.

Έμπειρα στελέχη του ΟΣΕ κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή, γεγονός που σημαίνει ότι η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί πιθανόν για αρκετά 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα. Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου 4 χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σημαντικές βλάβες στη γραμμή. Στη συνέχεια εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού μόλις η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τη σιδηροδρομική γραμμή.

 

Διαβάστε επίσης