Πάτρα: Το παρασκήνιο των απολύσεων εν μέσω θέρους στη Μέριμνα – Γιατί επικαλείται την ευαισθησία της Προέδρου το Σωματείο

Την πόρτα της εξόδου, έδειξε με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Παιδαγωγικού Θεραπευτικού Ιδρύματος “Μέριμνα” στην Πάτρα σε δυο εργαζόμενους.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr για έναν Φυσιοθεραπευτή και έναν Ειδικό Παιδαγωγό στο τμήμα Βιβλιοδεσίας, με προϋπηρεσία στο Ίδρυμα 4 και 8 ετών αντίστοιχα.

Για αδικαιολότηγες απολύσεις κάνει μέσω ανακοίνωσης του το Σωματείο Εργαζομένων.

“Χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς το θέμα να έχει μπει προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ, τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση οι απολύσεις των συναδέλφων”, δήλωσε στο tempo24.gr, o Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Αντωνόπουλος.Ως εκπρόσωπος συμμετείχα  στη συνεδρίαση και όταν ζήτησα να γίνει γνωστός ο λόγος των απολύσεων, δεν έλαβα καμιά απάντηση. Μάλιστα το αίτημα μου στη συνεδρίαση να παραστούν οι θιγόμενοι συνάδελφοι έπεσε στο κενό” προσθέτει, καταλήγωντας “Ζητώ επικαλούμενος την ευαισθησία, που ξέρω πως διαθέτει η Προέδρος του Ιδρύματος να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις”.

11011186_1398258723817768_8437682243042775384_o.jpg

 Όλα αυτά τα χρόνια που η Μέριμνα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και οι εργαζόμενοι παρέμεναν για μήνες απλήρωτοι, επιδιώκοντας την συνέχιση της λειτουργίας της αντιλαμβανόμενοι του ρόλου τους και του κοινωνικού έργου που προσφέρει η συγκεκριμένη δομή στα ΑμεΑ, “βάλαμε πλάτη” και τώρα επισημαίνουν πηγές μας “πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι”

Την ίδια ώρα πηγές ανέφεραν στο tempo24.gr, πως η απόφαση που ελήφθη δεν είναι ομόφωνη, ενώ φέρεται πως εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, που παρίστανται στη διαδικασία εξέφρασαν την άρνηση τους να ψηφίσουν απολύσεις, με το αιτιολογικό πως είναι πέρα από την ηθική και αντίληψη τους. 

Το tempo24.gr, επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο, ωστόσο μέχρι την στιγμή της σύνταξης του δημοσιεύματος δεν είχε καταστεί δυνατόν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου 

Το Σωματείο μας καταγγέλλει  την καταχρηστική και  χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση απόλυση των συναδέλφων Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Παναγιώτη Χαϊδεμένου με απόφαση του ΔΣ του ΘΠΚ  Η ΜΕΡΙΜΝΑ την  28/07/2017.           

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε  τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση για τις απολύσεις  κυρίως διότι οι απολύσεις ελήφθησαν χωρίς να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης και χωρίς να αιτιολογηθεί ο λόγος τους.            

Το Σωματείο μας είναι παρόν στις συνεδριάσεις του ΔΣ και δεν είχε καμία προηγούμενη ενημέρωση.
         

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων μας και ζητάμε άμεση συνάντηση με το ΔΣ, υπενθυμίζοντας τόσο στην διοίκηση του ιδρύματος όσο και στην πατραϊκή κοινωνία ότι οι εργαζόμενοι στήριξαν το Κέντρο, παραμένοντας για μήνες  απλήρωτοι ακριβώς επειδή κατανοούν τον κοινωνικό του ρόλο και την ανθρωπιστική λειτουργία του.
 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ