Ο Νίκος Καραθανασόπουλος για το Νομοσχέδιο για την Υγεία

Αποδέχεστε πως η υγεία είναι εμπόρευμα

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι αποδέχεται πως η υγεία είναι εμπόρευμα και το ομολογούν οι ίδιες οι πράξεις της, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Τι σημαίνει υγεία εμπόρευμα; σημαίνει ταξική διάκριση, αυτός που έχει μπορεί να απολαμβάνει πολύ υψηλές παροχές υγείας, όσοι δεν έχουν, η πλειοψηφία δηλαδή του λαού πληρώνουν πολύ ακριβά» είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αποδέχεται ότι η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας πρέπει να προσαρμοστεί στις δημοσιονομικές ανάγκες, στην εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και των συμφερόντων των δανειστών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του μεγάλου κεφαλαίου. Από αυτήν την άποψη βρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σιγά τη σύγκρουση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδρα Υγείας, υποστήριξε πως με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) που προβλέπει το νομοσχέδιο, δεν κάνει καμία τομή η κυβέρνηση. «Καμία τομή δεν κάνετε, και δεν κάνετε καμία τομή γιατί θέλετε να βάλετε τον κόσμο να αποδεχθεί τη μίζερη πραγματικότητα που θέλετε να διαμορφώσετε», σημείωσε.

«Τι είδους αναβάθμιση της φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, και μάλιστα σε επίπεδο πρόληψης, εξέτασης και θεραπείας μπορεί να κάνει ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής και ένας διοικητικός υπάλληλος για 10.000 άτομα;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος στη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι διασφαλισμένη, διερωτήθηκε και άμα τελειώσει το ΕΣΠΑ ή σταματήσει η χρηματοδότηση; «Λέτε θα την καλύψετε με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες από τους εθνικούς πόρους και οι κόφτες θα υπάρχουν όμως μέχρι το 2060» σημείωσε.

«Εμείς λέμε πολύ καθαρά στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να αποδεχθούν αυτό το τερατούργημα», κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος, καλώντας τους να μην αποδεχθούν τη λογική του «μικρότερου κακού» που πάει να περάσει η κυβέρνηση, αλλά «να συγκρουστούν με την εμπορευματοποίηση της υγείας, να συγκρουστούν με την επιχειρηματική δράση και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας».

Διαβάστε επίσης