Καταδίκη Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα

του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 8 μηνών

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της μήνυσης της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα στο Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου, ενώ στην αγόρευσή του επισήμανε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας κατέληξε πως η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση. Παράλληλα, επισήμανε πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός. 

Πηγή: parapolitika.gr