«Η μάχη με τη διαφθορά για εμάς, είναι καθημερινή, διαρκής και αδιαπραγμάτευτη»

δηλησεις της ολγα γεροβασιλη

Την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) για το 2016 παρέδωσε στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και πρόεδρος του ΣΟΕΕ, Μαρία Παπασπύρου.

Η έκθεση αυτή, «δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, αλλά αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική αντιμετώπιση της διαφθοράς», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «η μάχη με τη διαφθορά για εμάς, είναι καθημερινή, διαρκής και αδιαπραγμάτευτη».

Στην εισαγωγή της ογκώδους έκθεσης (344 σελίδες) η κ. Παπασπύρου σημειώνει ότι η ενεργοποίηση του ΣΟΕΕ «αποτέλεσε τομή στις ελεγκτικές διαδικασίες, αφού παρέχει τη δυνατότητα συντονισμού πολλών διαφορετικών υπηρεσιών και σωμάτων, αλλά και την ανάληψη από κοινού, ελεγκτικών δράσεων σε σημαντικές υποθέσεις για τις οποίες απαιτείτο εξειδικευμένη τεχνογνωσία».

Αναφέρει ακόμη, ότι κατά το 2016 αποφασίστηκε η διενέργεια κοινών επιθεωρήσεων, ελέγχων και ερευνών από μικτές ομάδες επιθεωρητών των σωμάτων και υπηρεσιών επιθεώρησης και ελέγχου που μετέχουν σε αυτό, και αφορούσαν σε πολύ σοβαρές υποθέσεις υψηλής διαφθοράς στο χώρο της υγείας αλλά και του ευρύτερου τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Το ΣΟΕΕ ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 με σκοπό τον συντονισμό των εργασιών των 21 Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, η Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας και η διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης