Ακόμα και η Ιβάνκα Τραμπ θα λογοδοτεί στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Αυξημένες αρμοδιότητες στον νέο «σερίφη» Τζον Κέλι

Με ενισχυμένες αρμοδιότητες και όλο το προσωπικό να αναφέρεται σε εκείνον, ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι είναι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Από τις πρώτες δουλειές του ήταν να απολύσει τον Άντονι Σκαραμούτσι, πρώην εκπρόσωπο επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου.

Η σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Λευκού Οίκου αφορά τον Κέλι, καθώς όλο το προσωπικό σε εκείνον θα δίνει αναφορά. Μεταξύ όλων και η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα αλλά και ο σύζυγος της Τζάρεντ Κούσνερ.

Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος εξήγησε πως στον Κέλι δόθηκαν ενισχυμένες αρμοδιότητες προκειμένου να επιβάλλει την τάξη στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ εμφανίστηκε τη Δευτέρα με τον Κέλι στο Οβάλ Γραφείο, αλλά και σε κυβερνητική συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας προέβλεψε ότι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θα κάνει «εντυπωσιακή δουλειά». Παράλληλα, εξήρε τη θητεία του Κέλι στο υπουργείο των Εσωτερικών, δίνοντας έμφαση στη συνοριακή ασφάλεια των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται ότι η κατάσταση πολιτικού χάους στον Λευκό Οίκο θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη συνέχιση των προσπαθειών για την κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare, αλλά και στην κατάρτιση των προτάσεων και του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση.