Ηλθαν για να μείνουν μέδουσες και τσούχτρες; Τεράστια η οικονομική ζημιά παραλιακών επιχειρήσεων

Φόβοι για 2-3 χρόνια παραμονης στον κορινθιακο

Δεν γνωρίζουν ακόµα οι επιστήµονες για ποιο λόγο το ιδιαίτερα ενοχλητικό στους ανθρώπους είδος, η µέδουσα, έχει κατακλύσει όλο το µήκος των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, το µόνο σίγουρο είναι ότι η οικονοµική ζηµιά για τις θαλάσσιες περιοχές είναι µεγάλη, ειδικά την περίοδο των θερινών µηνών.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», μέρα µε τη µέρα η αισιόδοξη πρόβλεψη ότι ο χαρακτήρας του φαινοµένου θα ήταν παροδικός καταρρίπτεται. Hδη οι ειδικοί κάνουν λόγο για ηµιµόνιµο πρόβληµα, το οποίο µπορεί να διατηρηθεί στην περιοχή µέχρι και για 2 έως 3 χρόνια από σήµερα.

Σύµφωνα µε τα τοπικά Μέσα, η αρµόδια ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής ∆υτικής Ελλάδος απορρίπτει τη λήψη άµεσων µέτρων για την αντιµετώπιση του προβλήµατος εκτιµώντας ότι «δεν θα φέρουν αποτέλεσµα, καθώς δεν έχουν προσδιοριστεί σαφώς τα αίτια του προβλήµατος», όπως αναφέρεται σε εµπιστευτικό σηµείωµα της υπηρεσίας, το οποίο δηµοσίευσε η εφηµερίδα «Πελοπόννησος».

«Ακόµα και αν σταµατήσει κάθε είδους αλιευτική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, οι µέδουσες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και θα κάνουν τον κύκλο τους. Με ένα τέτοιο µέτρο θα πληγεί επιπλέον η τοπική αλιευτική κοινότητα, ενώ άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, µε µεγάλη επίδραση στην ισορροπία του οικοσυστήµατος, θα συνεχίζονται όπως πριν», αναφέρεται στο σηµείωµα, όπου τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει µελέτη για την πλήρη κατανόηση των περιβαλλοντικών παραµέτρων του προβλήµατος.

Διαβάστε επίσης