Στο περιοδικό Monocle το οινοποιείο του Τάκη Δημητρόπουλου από το Σαντομέρι! Σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς της Ευρώπης

γίνεται αναφορά στα κρασιά της επιχείρησης

Στο δημοφιλές Αγγλικό περιοδικό Monocle γίνεται αναφορά στο οινοποιείο του Τάκη Δημητρόπουλου Sant'or Wines, το οποίο βρίσκεται στο Σανταμέρι και ήδη έχει κατακτήσει την Ευρώπη! 

Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρεται στα κρασιά του οινοποιείου και συγκεκριμένα στον οίνο Krasis! Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οδηγούς που εξερευνεί και προωθεί προορισμούς απ΄όλο τον κόσμο! 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SANT’ OR

Στο ιστορικό χωριό Σανταμέρι Αχαΐας, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Πάτρα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται το παραδοσιακό οινοποιείο μας SANT’OR, πλαισιωμένο από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες.

Οι αμπελώνες αυτοί απλώνονται σε έκταση 40 στρεμμάτων, σε ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα και αποτελούνται από τις ελληνικές ποικιλίες Ροδίτη, Αγιωργίτικο και τη μοναδική τοπική αρωματική ποικιλία Σανταμεριάνα, που αναβιώνεται μόνο στο οινοποιείο μας.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ SANT’ OR

Τα κρασιά μας, από αμπελώνες μόνο βιολογικής καλλιέργειας, παράγονται με σύγχρονο εξοπλισμό ετήσιας δυναμικότατος 70 τόνων και αποθηκεύονται στο κελάρι σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, χωρητικότητας 225 λίτρων.

Ο επισκέπτης μπορεί να τα δοκιμάσει τόσο στον εξωτερικό χώρο γευσιγνωσίας με θέα τους αμπελώνες, όσο και στον εσωτερικό που είναι κατάλληλα διαμορφωμένος. Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο στο χώρο τον εγκαταστάσεων κατόπιν ραντεβού.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με τρεις γενιές στην αμπελουργία και την παραγωγή κρασιού από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας, έχουμε ευσυνείδητα επιλέξει και συγκεντρώσει τα καλύτερα σταφύλια για την παραγωγή του οίνου μας. Οι ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούμε είναι η Σανταμεριάνα, η Μαυροδάφνη, ο Ροδίτης Αλεπού και το Αγιωργήτικο.

Ο αμπελώνας μας καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο σε σχιστολιθικά πετρώματα και καταλαμβάνει μια έκταση 40 στρεμμάτων σε υψόμετρο 600 μέτρων.

Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός εδάφους, κλίματος και υψομέτρου (600 μέτρα) παράγει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για το κρασί μας «terroir».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ