Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: "Χρυσός" ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος

με άλμα στα 8,07μ

Δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους άλτες του μήκους στην  Ευρώπη. Στα 19 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου παρουσιάζει την βελτίωση, την εξέλιξη και την πρόοδο που θα πρέπει να έχει ένας αθλητής με το ταλέντο του.

Η νίκη του στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,07 μ. ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, δεδομένο του ότι ήταν μακράν ο καλύτερος από τους μετέχοντες.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι" προσγειώθηκε" δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε 7,78 μέτρα.

Η νίκη του Τεντόγλου έχει και σημειολογική αξία δεδομένο του ότι στην ίδια διοργάνωση, στην ίδια πόλη ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας άλτης του μήκους κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το 2001 ο Λούης Τσάτουμας "προσγειώθηκε" στα 7,98 μέτρα στην αντίστοιχη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24 ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό. Παράλληλα ο νεαρός έκλεισε τον κύκλο του στην κατηγορία των εφήβων με ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο, από πέρυσι στο Μπίντγκοζ.

"Ηταν ωραίος αγώνας, ωστόσο δεν μου βγήκε αυτό που ήθελα στα επόμενα άλματα. Ημουν καλά και ήθελα να συνοδεύσω τη νίκη και με μία καλύτερη επίδοση. Δουλεύω πολύ στο να είμαι αποδοτικός στα πρώτα άλματα. Θέλω να μπαίνω και να τελειώνω και τον αγώνα. Είναι κάτι στο οποιο επικεντρώθηκα πολύ τον τελευταίο καιρό. Τώρα έχω μπροστά μου το Λονδίνο. Εκεί θα προσπαθήσω για το καλύτερο και ό,τι βγει", είπε ο νεαρός, που θα πάρει το χρυσό μετάλλιο στα χέρια του, αύριο το μεσημέρι.

"Είχαμε πει πως στα δύο πρώτα άλματα έπρεπε να βγάλει μια καλή επίδοση. Είναι αθλητής που ότι κι αν του ζητήσεις το εκτελεί. Στη συνέχεια έσφιξε λίγο, γιατί ήθελε ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Στο μυαλό του έχει ήδη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, εκεί όπου θα κάνει απευθείας τον επόμενο αγώνα του", είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Πομάσκι

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, που κατέκτησε την όγδοη θέση με 7,74 μέτρα. Ο αθλητής βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ατομικό του ρεκόρ, αφού πριν το 7,74 μ. στην έκτη προσπάθεια είχε πετύχει 7,72 μ. στην τρίτη προσπάθεια, επίδοση που τον έβαλε στην οχτάδα.

Ο αθλητής του Παύλου Σκορδίλη ξεκίνησε την προετοιμασία του μετά το χειμώνα, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε να βρει το δρόμο προς τις καλές επιδόσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάκουμπ Αντεζάκ με 8,02 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο ο Σάντος με 7,96 μέτρα.

Διαβάστε επίσης