Έτοιμος για διάλογο υπό προϋποθέσεις δηλώνει ο εμίρης του Κατάρ

Έτοιμος για διάλογο υπό προϋποθέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της, με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης στον Κόλπο, δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ την Παρασκευή.

«Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο για να διευθετήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει» είπε ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι σε τηλεοπτικό διάγγελμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η διευθέτηση της κρίσης πρέπει να γίνει «με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και τη βούληση» των κρατών, χωρίς καμία υπαγόρευση.

«Αυτή η διευθέτηση δεν μπορεί να λάβει τη μορφή υπαγορεύσεων αλλά κοινών δεσμεύσεων για όλες τις χώρες», συμπλήρωσε, εκτιμώντας πως έχει φτάσει η στιγμή «να απαλλάξουμε τους πολίτες από τις πολιτικές διαφορές μεταξύ των κυβερνήσεων».

Πάντως, ο εμίρης επισήμανε ότι η ζωή στην χώρα του συνεχίζεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς, παρ’ όλο που τέσσερα αραβικά κράτη διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές τους σχέσεις με το Κατάρ τον περασμένο μήνα.

Η παρέμβαση του εμίρη ήταν η πρώτη από την 5η Ιουνίου, όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, που κατηγόρησαν το βασίλειο ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης