Κως: Κλειστό το λιμάνι, λειτουργικό κρίθηκε το αεροδρόμιο, τεράστιες οι ζημιές σε κτίρια

21/07/2017 | 06:52

Με το πρώτο φως της ημέρας η Κως μετράει τις πληγές της.
Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που χτύπησε το νησί στη 1:31 ξημερώματα Παρασκευής άφησε πίσω του δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες αλλά και ανυπολόγιστες ζημιές.
Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό. Έτσι, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο νησί. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

Υπάρχει ένα μικρότερο λιμάνι στο νησί αλλά αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία. Εξετάζεται η λύση τα πλοία να δένουν στην Καλυμνο και από εκεί οι επιβάτες να διακινούνται με άλλα μικρότερα πλοία προς την Κω.

Το αεροδρόμιο μετά από έλεγχο που έγινε στις κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις κρίθηκε λειτουργικό.
Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα εκτιμήσει τις ζημιές την ώρα που ακόμη δεν έχει αποοκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής. 
Είναι βέβαιο πως πολλές κατασκευές, ειδικά αυτής μεγαλύτερης ηλικίας, θα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές που πρέπει να καταγραφούν. 

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού που ήταν και πιο κοντά στο επίκεντρο. 
Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, τα ξενοδοχεία του νησιού είναι τα περισσότερα καινούργιες κατασκευές και δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Η νύχτα πέρασε με τους κατοίκους αλλά και χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται στους δρόμους με τον πανικό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους και τον Εγκέλαδο να δηλώνει «παρών» πολλές και ισχυρές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο