Συνελήφθη η γυναίκα που «σκανδάλισε» τη Σαουδική Αραβία

19/07/2017 | 09:13

Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας ανέκρινε μια γυναίκα που συνελήφθη επειδή εμφανιζόταν, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να φορά μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, η γυναίκα «που ήταν ντυμένη απρεπώς» ενώ περπατούσε στο χωριό Ushayqir, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Τοπικές εφημερίδες ανέφεραν πως η γυναίκα «ομολόγησε» ότι είχε επισκεφθεί το ιστορικό χωριό συνοδεία ενός άνδρα.

Το βίντεο προκάλεσε οργισμένες τοποθετήσεις κι εξίσου οργισμένες αντιπαραθέσεις στα social media, με ορισμένους χρήστες να απαιτούν την τιμωρία της γυναίκας επειδή παραβίασε τον αυστηρό «κώδικα ένδυσης» της χώρας. Άλλοι ωστόσο την υπερασπίστηκαν, επαινώντας τη γενναιότητά της και επιμένοντας πως θα πρέπει να μπορεί να φορά ό,τι θέλει.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, υπενθυμίζει το BBC, πρέπει να φορούν abaya, κάτι σαν μακρύ φαρδύ φόρεμα, και μαντίλα στο κεφάλι. Απαγορεύεται να οδηγούν και να βρίσκονται με άνδρες με τους οποίους δεν έχουν συγγένεια. Για να ταξιδέψουν, να εργαστούν ή να απευθυνθούν στις υπηρεσίες υγείας πρέπει είτε να συνοδεύονται από έναν άνδρα «κηδεμόνα» τους- συνήθως πατέρα, σύζυγο ή αδελφό- είτε να έχουν τη γραπτή άδειά του.

Το βίντεο πρωτοκυκλοφόρησε στο Snapchat το Σαββατοκύριακο και δείχνει τη γυναίκα να περπατά μόνη σε έναν έρημο δρόμο στο χωριό – μνημείο Ushayqir, στην επαρχία Najd.

Η συγκεκριμένη επαρχία είναι μια από τις πιο συντηρητικές στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με μέσα της Σαουδικής Αραβίας, η γυναίκα είπε στην αστυνομία του Ριάντ πως δεν ανέβασε η ίδια το βίντεο στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη και εάν θα της απαγγελθούν κατηγορίες.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ