Πήγε να του "φάει" το αυτοκίνητο με κατάθεση "μαϊμού"-Πώς ο Πατρινός πωλητής παρ' ολίγο να πέσει θύμα απάτης-Η Αστυνομία ψάχνει για κύκλωμα-Μία σύλληψη

ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας

Θύμα απάτης παρ' ολίγο να πέσει Πατρινός που θέλησε να πουλήσει το αυτοκίνητό του μέσω διαδικτύου. 

Όπως πληροφορείται το tempo24.news, έβαλε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης αυτοκινήτων και την περασμένη Παρασκευή του τηλεφώνησε ενδιαφερόμενος από την Αθήνα. Μετά από συζητήσεις οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην αγοραπωλησία του αυτοκινήτου αντί του ποσού των 12.000 ευρώ. Μάλιστα ο πωλητής έδωσε τα στοιχεία του λογαριασμού του στον αγοραστή και συμφώνησαν να του καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει να εξυφαίνεται η απάτη. Ο αγοραστής στέλνει μέσω Viber στον Πατρινό πωλητή μία φωτογραφία με την υποτιθέμενη κατάθεση των 10.000 ευρώ, την οποία όμως ποτέ δεν είχε πραγματοποιήσει. Ο δράστης, πιστεύοντας οτι το θύμα δεν πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύθριακο να διαπιστώσει οτι τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί, του τηλεφώνησε και του είπε οτι θα έστελνε στην Πάτρα άνθρωπο να παραλάβει το αυτοκίνητο. Όμως ο πωλητής είχε αντιληφθεί οτι επρόκειτο περί απάτης, ενημέρωσε τις Αρχές και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που βρέθηκαν στο ραντεβού των δύο ανδρών, τον συνέλαβαν. 

Με αφορμή το περιστατικό, αστυνομικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή σε όσους προχωρούν σε αγοραπωλησίες μέσω διαδικτύου, τονίζοντας οτι θα πρέπει να προχωρο΄πυν στην ολοκλήρωσή τους μόνον εφόσον έχουν διαπιστώσει οτι έχει ολοκληρωθεί η χρηματοπιστωτική συναλλαγή που έχει συμφωνηθεί. Παράλληλα ερευνούν αν ο δράστης της απάτης, εμπλέκεται και σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ