Πάτρα: Στο Αρκτικό Διαμέρισμα το "Φεστιβάλ στις Γειτονιές" - ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα

ΑΠΟ ΤΗΣ 15 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ TEMPO24.GR

Με επίκεντρο την Πλαζ της Αγυιάς μεταφέρεται στο αρκτικό Διαμέρισμα το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που συνεχίζεται με επιτυχία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, μεταβάλλοντας πλατείες, πάρκα και ανοικτούς χώρους σε κυψέλες πολιτισμού.

Η φετινή καινοτομία του Φεστιβάλ γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό  από τους Πατρινούς, όπως άλλωστε καταδείχτηκε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ανατολικό και Νότιο Διαμέρισμα.

Τη σκυτάλη παίρνει το Αρκτικό Διαμέρισμα.  Το επόμενο τριήμερο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Την πρώτη μέρα (Σάββατο 15/7) οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Έσω – έξω Αγυιάς, Άνω Συχαινών, Ζαβλανίου, Μπάλα, Αναγέννησης, Αγίας Βαρβάρας Προσαστείου, Καστελλόκαμπου, και Ακταίου παρουσιάζουν τις δράσεις τους με θεατρικά δρώμενα, χορευτικά, εκθέσεις ζωγραφικής και εργόχειρου.  

Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 16/7) εκτός από τις εκθέσεις που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί  Ανοικτή συναυλία  με τίτλο «Νίκος Καββαδίας

“Ταξιδεύοντας την ατέλειωτη γη”». Πρόκειται για ένα   ταξίδι στην μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία με μία ιδιαίτερη μουσική προσέγγιση που θα αποδοθεί από τους Κώστα Βασιλιάγκο – τραγούδι, Ανδρέα Στεργίου – κλασική κιθάρα, Κώστα Βλαχόπουλο – φυσαρμόνικα, Βαγγέλη Ζωγράφο – κοντραμπάσο, Παναγιώτη Μεταλλινό – κρουστά.

Οι εκδηλώσεις στην πλαζ θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» που θα δώσει το  «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας .

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ