Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο - Την αγορά της πόλης επέλεξε η πλειοψηφία των τουριστών - ΒΙΝΤΕΟ

Μεταφέρει 550 άτομα

Στη λιμενική ζώνη στο ύψος του επιβατηγού σταθμού "Παναγιώτης Κανελλόπουλος", στο παλιό λιμάνι της Πάτρας έδεσε το κρουαζιερόπλοιο  "Salamis Filoxenia".

Το πλοιο μεταφέρει 550 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι 250 τουρίστες προτίμησαν να παραμείνουν στην πόλη και να κάνουν βόλτες στο κέντρο της και να επισκεφθούν την αγορά της Πάτρας.

Οι υπόλοιποι 300 συμμετέχουν σε προγραμματισμένες εκδρομές σε Καλάβρυτα και Ναύπακτο αντίστοιχα.

Η παρουσία τουριστών στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, αποτελεί "ανάσα" για εμπόρους και καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς η εμφάνιση τους αναμένεται να αφήσει χρήματα στην πόλη, που είναι και το ζητούμενο ετών. Δηλαδή το λιμάνι της Πάτρας να γίνει πόλος έλξης της κρουαζιέρας.

Το Salamis Filoxenia ανήκει στην εταιρία Salamis Cruises κι έχει ως βάση το λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο. Κατασκευάστηκε το 1975 για άλλη εταιρία, αλλά πωλήθηκε μετά από δημοπρασία στην Salamis Cruises το 2009. Έχει μήκος 157 μέτρα και χωρητικότητα μέχρι 800 άτομα. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ