Επιβεβλημένη η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα – Αγανακτισμένοι οι συνδικαλιστές: «Παλεύουμε επτά χρόνια τώρα»

Έλαβαν και χαρτί από το Δήμο

Το σοβαρό ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα σε έναν χώρο που θα μπορέσει να συγκεντρώσει εκεί σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών, θα δημιουργήσει ένα φιλικό και εύκολα προσβάσιμο χώρο τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους συμπολίτες μας, συνεχίζει να αναδεικνύει και να διεκδικεί το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων.

Προσφάτως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας παρέλαβε από το Δήμο Πατρέων, έπειτα από αίτημά της, επίσημο έγγραφο το οποίο αναφέρει πως ο χώρος στην οδό Αμερικής εκεί που βρίσκεται τώρα το πάρκινγκ των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει κάποια εκκρεμότητα για διάνοιξη δημοτικού δρόμου ή άλλη χρήση.

Έτσι συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στο συγκεκριμένο χώρο στην οδό Αμερικής, διεκδικώντας ένα σύγχρονο κτίριο (πάνω από 3.000 τ.μ.), με πολλές δομές για τους αστυνομικούς αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμο για τους συμπολίτες μας, που θα συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλά και θα «ελαφρύνει» τους χώρους στάθμευσης.

Και αυτό γιατί τώρα το μέγαρο είναι στο κέντρο, στην οδό Ερμού με αποτέλεσμα πολλές θέσεις πάρκινγκ να καταλαμβάνονται από οχήματα της Αστυνομίας.

 

Το ιστορικό

Το 2010 είχε εκταμιευθεί από το κράτος το σημαντικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών. Όμως η τότε δημοτική Αρχή, όπως τονίζουν συνδικαλιστές δεν θέλησαν να γίνει στην οδό Αμερικής το νέο κτίριο.

Υπήρξε και η λύση μέσω της Περιφέρειας που μιλούσε για ανταλλαγή του συγκεκριμένου οικοπέδου με άλλο στην είσοδο της Μικρής Περιμετρικής, όμως το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε, καθώς χρειάζονταν πάρα πολλά χρήματα για την αντιστήριξη του εδάφους.

Υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις και έπειτα λόγω και της οικονομικής κρίσης, τα χρήματα τελικά δεν εκταμιεύθηκαν ποτέ και ούτε καν βρίσκονται ακόμα στον κρατικό «κορβανά» για το συγκεκριμένο έργο.

Άρα θα πρέπει από την αρχή να βρεθούν χρήματα.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι δύσκολο, καθώς μάλλον υπάρχουν χρήματα, αφού προσφάτως εξασφαλίστηκαν για το Ρέθυμνο 3,2 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση εκεί νέου Μεγάρου, με τη συμβολή πάντα του κρητικού επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη.

 

«Δεν θα σταματήσουμε»

Μιλώντας εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ο αντιπρόεδρος Χάρης Τσίτσικας, σημείωσε πως «η Ένωση μας δεν είχε ποτέ σταματήσει να αναδεικνύει αυτό το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ανέγερση ενός σύγχρονου μεγάρου, κάτι που θεωρείται επιβεβλημένο για την τρίτη πόλη της Ελλάδας, θα προσφέρει εκτός από ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον για τους αστυνομικούς, θα έχει και πιο προσβάσιμες υποδομές για τους πολίτες της Αχαΐας, καλύτερους χώρους κράτησης κ.λπ.».

18449614_10211800533542272_8668054437663946763_o.jpg

Και καταλήγει ο κ. Τσίτσικας:

«Θα πρέπει κάποια στιγμή οι τοπικοί άρχοντες να ασχοληθούν πραγματικά και με αποτελέσματα για αυτό τον τόπο που υποφέρει όπως γίνεται σε άλλες περιοχές. Είμαστε σίγουροι ως Ένωση πως φυσική ηγεσία και η πολιτική ηγεσία θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και θα βρεθεί μια λύση παρόμοια με αυτή στο Ρέθυμνο. Στο κάτω κάτω το οφείλουμε στους αστυνομικούς και στους Αχαιούς πολίτες».

Διαβάστε επίσης