Ο Μοσκοβισί δεν αποκλείει να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν

όταν θα λήξει η θητεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2019, όταν θα λήξει η θητεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, άφησε ο νυν επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας όμως ότι θα επιδιώξει το χρίσμα μόνον εάν μπορεί να ηγηθεί μίας ισχυρής και ενωμένης κεντροαριστεράς.

«Η υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Τόνισε ωστόσο πως θα ήταν διατεθειμένος να είναι υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς μόνον εφόσον υπάρχει προοπτική νίκης, εξηγώντας πως το ζητούμενο είναι η ανοικοδόμηση του χώρου και η ανάκτηση μίας ισχυρής, ενωτικής ταυτότητας μέσα στην επόμενη διετία.

«Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τις εκπροσώπους του κέντρου ως προδότες και της αριστεράς ως τρελούς. Πρέπει να αναπτύξουμε ιδέες για τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη. Πρέπει να επιδείξουμε ηγετική [στόφα]», είπε.

Ο κ. Γιούνκερ, που εκπροσωπεί το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/350168/o-moskovisi-den-apokleiei-n...
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ