Από την Πάτρα και οι δύο ομάδες που κέρδισαν τον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και πάνε στην παγκόσμια ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα!

τα δημοτικά της πόλης στην πρωτοπορία

Δύο ομάδες δημοτικού από την Πάτρα κέρδισαν πριν από λίγο τον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής και φτιάχνουν βαλίτσες για το παγκόσμιο της Κόστα Ρίκα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Πρόκειται για δύο ομάδες της σχολής "Ρομπότικα" που κατάφεραν και έφεραν τα δημοτικά της Πάτρας στην κορυφή της χώρας.

Πρώτη ήρθε η ομάδα των μικρών Κανέλλου, Γιώργου και Νίκου και δεύτερη με μικρή διαφορά η ομάδα "Linkage" με τους Βαφέα Κωνσταντίνο,  Λεβιθόπουλο Χρήστο και Χαρίτο Κωνσταντίνο.

 

"Δεύτερη θεση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για τη παγκοσμια Ολυμπιαδα για την ομαδα του Κωνσταντίνου μου και συμμετοχή σε αυτή στη Κόστα Ρίκα. Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Τσιμπουρη και τη σχολη Ρομπότικα και πάνω από όλα στα παιδια της ομάδας" έγραψε στο fb ο πρωην αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων Παναγιώτης Βαφέας, πανευτυχής για την πρόκριση του γιου του. .

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής ήταν περιβαλλοντικό: «Sustainabots: ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» και διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα. Τα Sustainabots σχεδιάζονται ώστε να αφορούν τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τα ίδια!

Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

(η ομάδα σήμερα ενώ παραλαμβάνει το βραβείο της)

Πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα, σε μία από τις πλουσιότερες χώρες σε βιοποικιλότητα. Υπάρχουν ανοικτές περιοχές στο κοινό, εθνικά πάρκα προστατευμένων ειδών που έχουν συσταθεί για την προστασία των φυσικών πόρων.

Η πρόκληση για την κατηγορία Δημοτικού ήταν  η κατασκευή ρομπότ για να προάγει τον αειφόρο τουρισμό βοηθώντας έτσι τους επιστήμονες και τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να διερευνήσουν τα θαύματα της φύσης χωρίς να τη διαταράξουν.

(η δεύτερη ομάδα των νικητών στα προκριματικά)

Η αποστολή του ρομπότ είναι να μεταφέρει επιστήμονες και επισκέπτες στις περιοχές των απειλούμενων ειδών (τζάγκουαρ ή χελώνες) που επιτρέπεται να επισκεφθούν. Η διαδρομή εξαρτάται από τον αριθμό των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές.

Κατά την περιοδεία, το ρομπότ θα πρέπει επίσης να επιστρέψει τα απειλούμενα ζώα που έχουν περιπλανηθεί σε τουριστικές περιοχές στον αντίστοιχο οικότοπό τους, το τροπικό δάσος ή τον ωκεανό.

Γ. Κον.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ