Αυτές οι καθημερινές συνήθειες ‘’καταστρέφουν’’ τα δόντια μας

δειτε ποιες

Ένα ωραίο χαμόγελο είναι εκθαμβωτικό και αξιοζήλευτο. Οι περισσότερες από μας κάνουμε τους καθαρισμούς εντατικά και τις λευκάνσεις όταν είναι απαραίτητες. Όλα θέλουν το μέτρο τουςΥπάρχουν όμως μερικές συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια μας  χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ποιες είναι αυτές;

Τα παγάκια.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα περισσότερα ροφήματα είναι με πάγο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά όταν πια τελειώσει το δροσιστικό αφέψημα κι εμείς αρχίσουμε να τρώμε τα παγάκια. Αυτο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ραγίσουμε η ακόμη και να σπάσουμε κάποιο δόντι χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Τα πίρσινγκ στη γλώσσα.

Μπορεί να τα θεωρείς σέξι, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες!

Η ζάχαρη.

Οι καραμέλες, τα ζαχαρωτά, τα ζελεδάκια, τα αναψυκτικά, ακόμη και οι χυμοί μπορεί να αποβούν μοιραίοι για τη στοματική σου υγιεινή γι’ αυτό πρόσεχε. Έτσι κι αλλιώς χαλούν τη διατροφή σου.

Τσιπς και ξηροί καρποί.

Όσο νόστιμα είναι τόσο κακό κάνουν. Τα υπολείμματα τους μπορεί να προκαλέσουν διαφορες παθήσεις με αποκορύφωμα την τερηδόνα.