Οι πρώτοι της Πάτρας μιλούν στο tempo24 για την επιτυχία τους - Πώς κατάφεραν να πιάσουν υψηλές βαθμολογίες και ποιες οι συμβουλές τους!

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών

Για μία ακόμη χρονιά η Πάτρα πρωτεύει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα παιδιά μας κάνουν περήφανους για τις επιδόσεις τους.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και πλέον αναμένονται στα τέλη του καλοκαιριού οι βάσεις των σχολών, προκειμένου να δουν σε ποια σχολή θα περάσουν.

Το tempo24.gr μίλησε με υποψηφίους για την επιτυχία τους:

Σπυρόπουλος Βασίλης, Λύκειο Καστριτσίου 19.205 μόρια

Ο Βασίλης ήδη γνωρίζει πως θα ακολουθήσει την Ιατρική, μιας και αυτός ήταν ο στόχος του πάντα.

Μίλησε για την επιτυχία του στο tempo24.gr και αυτό που τόνισε είναι πως το πιο βασικό για να έχεις τα αποτελέσματα που θες, δεν είναι να διαβάζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

«Το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία και να έχεις στήριγμα τους γονείς σου. Εκεί βασίστηκα και αυτό με βοήθησε περισσότερο από όλα».

Συμβουλεύοντας τα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα δίνουν και αυτά εξετάσεις, τόνισε πως «χρειάζεται ψυχραιμία πάνω από όλα. Όποτε βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση και δεν αντέχουμε άλλο διάβασμα, καλό είναι να κάνουμε συχνά διαλείμματα για να ηρεμούμε και φυσικά καλή επαφή με την οικογένεια».

Θάλεια Λιούρδη, 3ο Λύκειο, 19.138 μόρια

Είναι στη θεωρητική κατεύθυνση, ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θα δηλώσει, όμως σίγουρα θα ήθελε να πάει σε Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

«Καθημερινά έβαζα στόχο να τελειώσω και μια συγκεκριμένη ύλη και έτσι προχωρούσα σιγά – σιγά και σταθερά» σημείωσε μιλώντας στο tempo24.

Μάλιστα τόνισε πως δε θα πρέπει οι μαθητές να αγχώνονται: «Όταν είσαι πολύ αγχωμένος, δεν μπορείς να αποδώσεις. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι να έχεις την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη από τους γονείς σου και τους καθηγητές».

Γιώτα Δανελάτου, 5ο Λύκειο, 19.033 μόρια

Ακολουθεί τη θετική κατεύθυνση και πλέον τις επόμενες ημέρες και μέχρι να καταθέσει το μηχανογραφικό της, θα αποφασίσει τι θέλει τελικά να δηλώσει, αν και θα ήθελε να μείνει στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο tempo24, οι ώρες διαβάσματος ήταν αρκετές, αν και όπως μας είπε, αυτό εξαρτάται από τον κάθε μαθητή.

danelatoy_giota1_0.jpg

«Είναι λογικό η ψυχολογία να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει όμως, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι τόσο στη διάρκεια του διαβάσματος, όσο και την ώρα των εξετάσεων, ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα την οικογένειά της αλλά και τους καθηγητές της που στάθηκαν δίπλα της.

 

*Να σημειωθεί πως και οι τρεις, ήταν μαθητές από το φροντιστήριο Πρίσμα.

Διαβάστε περισσότερα: 

Στην κορυφή και φέτος το φροντιστήριο Πρίσμα - Εξαιρετικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τους μαθητές - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ