Ψήφο εμπιστοσύνης από το βρετανικό κοινοβούλιο ζητεί η Μέι

Σε τεντωμένο σχοινί οι Συντηρητικοί ενώ οι Εργατικοί «καραδοκούν»

Αντιμέτωπη με έναν μεγάλο σκόπελο, που καλείται να ξεπεράσει για να δώσει βηματισμό στην κυβέρνησή της, θα βρεθεί απόψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Με τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος να εξασφαλίζεται την τελευταία στιγμή, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι θα περάσει ώρες αγωνίας μέχρι να βγει η ετυμηγορία των βουλευτών, κι ενώ την αμφισβητούν και στο εσωτερικό του κόμματός της. Με τους δέκα βουλευτές του κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, πάντως, θεωρητικά θα πρέπει να αποφύγει τα χειρότερα.

Οι Συντηρητικοί της Μέι κέρδισαν μεν τις εκλογές, έχασαν όμως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα τα βρετανικά μέσα να την αντιμετωπίζουν ακόμα ως πρωθυπουργό με ημερομηνία λήξης.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, η Τερέζα Μέι προσδοκά να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου για το νομοθετικό της πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στο Brexit, ενώ ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει έτοιμος μαζί με τους 262 βουλευτές του να σχηματίσει δική του κυβέρνηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μέι δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε επίσης