Πολυφωνική: Με επιτυχία οι απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Διεύθυνσης Χορωδίας

27/06/2017 | 18:58

               Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επιτυχία την παρελθούσα Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ‘’Τόλης Νομικός’’, οι απολυτήριες διπλωματικές  εξετάσεις της Σχολής Διεύθυνσης Χορωδίας, του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], τάξης του καθηγητή και Διευθυντού της Ε.Λ.Σ., Μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

               Στις εξετάσεις, έλαβαν μέρος οι γνωστές μουσικοί της πόλης μας, Λίνα Γερονίκου, Έλενα Δρουκοπούλου, Κατερίνα Πολυμενάκου και Λούση Χριστοδούλου [τάξη διπλώματος], αλλά η Αρετούσα Νικολοπούλου [προαγωγική τάξη Δ΄ προς Ε΄] και οι οποίες εξετάσθηκαν ενώπιον κοινού, στη διεύθυνση Ορχήστρας και χορωδίας χωρίς συνοδεία, όπως και στη διδασκαλία της χορωδίας.

               Στην όλη πολύωρη και επίπονη διαδικασία, έλαβαν μέρος, Ορχήστρα Δωματίου με επιλεγμένους καθηγητές εγχόρδων οργάνων καθώς και Φωνητικό Σύνολο, με βάση επαγγελματίες χορωδούς.

               Η ορισθείσα από το Υπουργείο Πολιτισμού, εξεταστική επιτροπή, συγκροτήθηκε από το Διευθυντή του Ωδείου, Γιώργο Μπουρδόπουλο, το συνθέτη Νέστορα Τέιλορ, τον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα, το συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ζαφειρόπουλο και τον καθηγητή της τάξεως, Αγαθάγγελο Γεωργακάτο και η οποία έκρινε όλες τις υποψήφιες, άξιες απονομής του Διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας, με το γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

                Εκπρόσωπος του υπουργείου παρέστη ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, Σταμάτης Λέκκας, ενώ τις εξετάσεις, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, παρακολούθησε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Μο Σταύρος Σολωμός.

 

              

 

             

 

 

 

              

 

         

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας