Πάτρα: Τα σκουπίδια "έκλεισαν" εισόδους καταστημάτων, πεζοδρόμια και δρόμους - Έντονη δυσοσμία κι έρχονται ... 40άρια - Αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

"Εκρηκτική" η ατμόσφαιρα στην Πάτρα με σκουπίδια να έχουν "κλείσει" εισόδους καταστημάτων, να έχουν καλύψει πεζοδρόμια και δρόμους, ενώ ο καύσωνας δυναμώνει!

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι είναι τα σκουπίδια στην Πάτρα που έχουν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από τους κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης και όχι μόνο.

Μάλιστα η κατάσταση θα δυσκολέψει καθώς η θερμοκρασία αναεβαίνει και στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα φτάνοντας κατά τόπους τους 40 και 41 βαθμούς κελσίου! 

Αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συκγέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας ενώ το πρωί της Πέμπτης θα αναχωρήσει από την Πάτρα πούλμαν για την Αθήνα, όπου θα γίνει πανελλαδικό συλλλαλητήριο.

Επίσης χθες τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Τα Σωματεία Καθαριότητας, Οδηγών Χειριστών Δημου Πάτρας, το Συνδικατο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και η Επιτροπη Αγωνα Συμβασιουχων –παρατασιούχων πραγματοποιησαν σήμερα το απόγευμα σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί και την οργάνωση των παρά πέρα κινητοποιήσεων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι αλλά και μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου Πάτρας.

Χαιρετίζουμε όλους τους συνάδελφους,  συμβασιούχους , μόνιμους, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσε η δημοτική αρχή της Πάτρας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ενάντια στην ανεργία, για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ο Αγώνας Συνεχίζεται!

Η κυβέρνηση παίζει  επικοινωνιακά παιχνίδια! Οι εργαζόμενοι της επιστρέψαμε την τροπολογία - πρόταση πίσω ως απαράδεκτη. Τώρα  προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να σπάσει την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις μέρες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω.

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επαίσχυντη πρόταση νόμου που απολύει 10.000 συναδέλφους συμβασιούχους. Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στη Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε με  αποκλεισμούς αμαξοστάσιων.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ συγκέντρωση μπροστά  στο Δημαρχείο Πάτρας στις 10 π.μ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική 24ωρη Απεργία  και συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 10 π.μ.  Αναχώρηση με πούλμαν στις 6:30 το πρωί από την εκκλησία Άγιος Ανδρέας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974933778, 6946297985, 6944557511

Καμία απόλυση! Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί.

Καμία ιδιωτικοποίηση!"

 

ΟΙ Διοικήσεις των Σωματείων

Η Επιτροπη Αγωνα Συμβασιουχων

 

Η συνάντηση χθες Σκουρλέτη και ΠΟΕ - ΟΤΑ έληξε άδοξα και σύντομα, ενώ πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία,

Κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα - Θα ψηφιστεί σήμερα

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια προς ψήφιση. Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Π. Σκουρλέτης: Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση  καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία μέχρι αύριο το πρωί οπότε θα εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματά τους και εκτίμησε ότι όταν συμβεί αυτό τότε ο αριθμός των 2.500 κενών στην καθαριότητα ενδεχομένως να διπλασιαστεί.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αναθεωρήσουν τη στάση τους μετά την  συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, ενώ εξέφρσε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να καταργηθεί η διάταξη από τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση» που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους δήμους.

Ο υπουργός αποκάλεσε «σκληρή ιδεοληψία» τη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για εκχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας, ενώ χαρακτήρισε ως ατόπημα την ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Δηλώσεις Π. Σκουρλέτη μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε και το μεσημέρι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έδειξε τελικά ποια είναι η πραγματική στόχευση» του κόμματός του: «Να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης - που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση - σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμα ότι από στη συνάντηση διαπιστώθηκε μια «κοινή οπτική στα πράγματα», η οποία δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις, ενώ έκρινε ως θετική την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη ότι η γνώμη της Ένωσης είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών.

«Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα παραμείνουμε. Ταυτόχρονα όμως καλούμε την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ενώπιον μας με στόχο να καθαρίσουν άμεσα οι πόλεις μας. Δεν αξίζει ούτε στους πολίτες αυτή η ποιότητα ζωής, ούτε στη χώρα αυτή η τριτοκοσμική εικόνα και πρέπει άμεσα να αλλάξει», τόνισε από την πλευρά του κ. Πατούλης.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης